Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Witam mam problem polatałem dzisiaj modelem i postawiłem go w kąt później próbowałem włączyć silnik i mam problem dodaję gazu do połowy wszystko ok dam więcej niż połowa silnik wyłącza się poprostu tak jakby regulator odcinal napiecie. mój sprzęt : silnik : http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=8_19_375&products_id=4607 regulator : http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=6104 pakiet : http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=183_185_251&products_id=6248 Ustawienie Regulatora : Hamulec : ON Typ Baterii : Li-Pol Tryb Cut-Off : Normalny Napięcie Cut-Off : Wysokie (3.1V) Startup Mode : Normalny Kąt wyprzedzania : Medium Co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Co jest nie tak?Pewnie pakiet rozładowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 pakiet naładowany 100% Edit: a ustawienia regulatora mam ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Ustawienie pakietu jest ok. Możesz ew. cut off ustawić na niższe napięcie. Objaw jest typowy dla słabego, rozładowanego lub niewydajnego prądowo pakietu. Aby potwierdzić ten objaw, weź woltomierz i sprawdź napięcie pod obciążeniem. Na bank spada poniżej dolnej granicy. Jak nie masz woltomierza zdejmij śmigło i daj gaz do dechy. Jeżeli wszystko będzie ok. Pakiet do naładowania (wymiany) baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 no właśnie przy zdjętym śmigle działa ok na full obrotach a ze smiglem padaka ;/ Edit: mierzyłem napięcia podczas pracy silnika napięcie spada do 3.6V na celę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Przepraszam że post pod postem ale chcem żeby było w nieprzeczytanych. Więc ładowałem aku i nic.... podziałało chwilę na max obrotach jakies 4sek i znowu to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 długo uzywasz pakietu ? bo moim zdaniem swoje najlepsze dni ma juz za sobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 używam pakietu tydzień czasu... jest to nowka dualsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 ja bym go dal do reglamacji... jesli ma oddawac 28A a silnik pobiera mniej niz 20A ( taki regler) to na 90% cos z pakietem jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 sprawdzałem na pakiecie Ni-Cd 700mah i to samo. ale ten pakiet ma za sobą dobrą chwile czasu więc się nie dziwię. a robraf najlepsze jest to że latałem na nim odstawiłem w kąt godzinę później chcem sprawdzić jak wszystko działa i zonk... kupię drugi pakiet jak to będzie pakiet to złoże reklamacje tylko teraz jaki polecacie do tego silnika i regla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 a jakie śmigło masz załozone skoro działa bez śmigła to silnik jest ok stawiam na lipny pakiet lub regla ! no ewnetulanie za duże śmigło :rotfl: PS. meloonik i ty nie wiesz co Ci nie działa ale w innym temacie udzielasz rady jabyć wiedział co nie działą a problem podoby do twojego to spróboj zrobić inaczej załóż mniejsze śmigło i daj na max obroty jak będzie ok to zmien regiel na ten drugi 30A na tym samym smigle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Wiec chyba znam odpowiedz w innym temacie znalazlem mam bicie na smigle i moze to wybijac magnesy ze stratora w poniedzialek ide po nowe smiglo a smiglo to 9x4.7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 w czytałes jakie jest zalecane śmigło do tego silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 7x6 ale takie nie podniesie mi mojego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 dla proby podmien regulator zanim zaczniesz cokolwiek reklamowac. Bo spadek napiecia przy obciazonym silniku do 3,6 V to nie jest w takim razie wina pakietu Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Też miałem podobny problem. U mnie powód był banalny, regulator przy pełnym naładowaniu pakietu 2s rozpoznawał go jako 3s, silnik ruszał, ale przy dodaniu gazu odcinało prąd (za niskie napięcie jak na 3s), robiłem zawsze tak ze pozwalałem mu chwile pochodzić i się rozładować, a potem rozłączałem i podłączałem od nowa, rozpoznawał już 2s i można było latać. Rozwiązanie 2 to przestawić regler na krótki lot na pakiety nimh, a za chwile wrócić do ustawienia lipo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 spróbuję dzieki miales takie same objawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 no właśnie to napisałem. Przełącz na chwile na nimh i od razu będziesz wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 aktualnie laduje sie pakiet ja mam tak ze bez smigla jest ok zaloze smiglo i jest ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 zakładam że uwaliłeś pakiet i teraz występują na nim spadki dlatego regiel odcina zasilanie albo zajechałeś regla. EDIT: napisz jaką masz ładowarke i zasilacz ;D mam też inne podejrzenia :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.