mazur Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam. Gdy chcę wyłączyć silnik regulator nie zawsze odcina silnik tzn. silnik chodzi na wolnych obrotach. Najpierw ten problem występował u u mojego kolegi a teraz u mnie. Co ciekawe na ziemi po wylądowaniu i po zatrzymaniu śmigła można silnik zatrzymać. Gdy trochę polata problem się powtarza. Czyżby za zimno? Stosuję regulator Tower Pro Mag8 25A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 albo zimno i zmnieniają się parametry elektroniki albo trymer lub potencjometr gazu fiksuje. Czy podobna sytuacja występuje z ciepłym otoczeniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 albo zimno i zmnieniają się parametry elektroniki albo trymer lub potencjometr gazu fiksuje. Czy podobna sytuacja występuje z ciepłym otoczeniu ? W ciepłym otoczeniu (ale też przy krótkiej pracy) wszystko jest ok. Na zewnątrz podczas testów też ok. Problem jest dopiero w locie. Aparatura raczej odpada bo problem występuje przy dwóch aparaturach. Stawiam na zimno i czekam do wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Może być zimno cytuję z instrukcji obsługi mojego 20A : "Temperatura Otoczenia 0 - 55C" "Temperatura pracy 0 - 110C" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Może być zimno cytuję z instrukcji obsługi mojego 20A : "Temperatura Otoczenia 0 - 55C" "Temperatura pracy 0 - 110C" No to chyba jesteśmy w domu. Ale czy do końca? Latałem przy minus 15, u mojego kolegi nie odcinał a u mnie tak. Teraz gdy jest znacznie cieplej mój też przestał odcinać. Stawiam na temperaturę ja wyżej. Oby do wiosny :wink: Dziś walczyłem z silnym wiatrem, na szczęście bez "ofiar" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 może jego model był wykończony od środka depronem albo styropianem ;D lub miał wbudowany grzejnik ;D a tak na poważnie to możliwe jest że jego regulator jest "lepszy" niż twój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 U mnie w locie też się śmigło nie zatrzymuje :? . Jest napedzane pędem powietrza. Żeby się zatrzymało trzeba włączyć hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkis Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 ja mam Tower Pro Mag8 12A i takich problemów nie mam przy minus 20 latalem i nic 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.