From_heaven Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Mam mały problem. Kolega zaczyna zabawę z modelarstwem, więc wypadałoby trochę polatać na kablu trenera. Kolega ma MX-12, ja mam Futabę 7C. Z tego co się orientuję, to raczej nie da radu połączyć tych dwóch aparatur (a może się mylę). Stąd też pomysł, czy może udałoby się wykorzystać w tym celu aparaturę Esky od Lamy, w charakterze ucznia oczywiście. Czy ktoś wie, jak to zrobić, o ile się oczywiście da?
kisiel Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Mozesz spokojnie tą apke od lamy użyć jako zamiennik którejś z aparatur. Po prostu wyciągasz kwarc z aparatury którą chcesz zastąpić i wkładasz go do aparatury od lamy(o ile ten kwarc ma 35mhz) Potem pozostają tylko prawidłowe ustawienia rewersów. i trymowanie
From_heaven Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Opublikowano 3 Marca 2010 Dzięki, ale chyba nie do końca zrozumiałeś o co mi chodzi.
slawko_k Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 jr ma inna kolejność kanałów niż inne radia. więc nawet jeśli ci się uda spiąć i elektrycznie to pozostanie problem z tym że jak ustawisz model prawidłowo na mx-12 to w esky'u trzeba będzie lotkami ruszać żeby gaz zmieniać.
From_heaven Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Opublikowano 4 Marca 2010 Niestety dowiedziałem się, że jedynie w tym układzie mogę połączyć futabę z esky.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.