From_heaven Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Mam mały problem. Kolega zaczyna zabawę z modelarstwem, więc wypadałoby trochę polatać na kablu trenera. Kolega ma MX-12, ja mam Futabę 7C. Z tego co się orientuję, to raczej nie da radu połączyć tych dwóch aparatur (a może się mylę). Stąd też pomysł, czy może udałoby się wykorzystać w tym celu aparaturę Esky od Lamy, w charakterze ucznia oczywiście. Czy ktoś wie, jak to zrobić, o ile się oczywiście da? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisiel Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Mozesz spokojnie tą apke od lamy użyć jako zamiennik którejś z aparatur. Po prostu wyciągasz kwarc z aparatury którą chcesz zastąpić i wkładasz go do aparatury od lamy(o ile ten kwarc ma 35mhz) Potem pozostają tylko prawidłowe ustawienia rewersów. i trymowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
From_heaven Posted March 3, 2010 Author Share Posted March 3, 2010 Dzięki, ale chyba nie do końca zrozumiałeś o co mi chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
halabala83 Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Raczej tylko mx-12 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko_k Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 jr ma inna kolejność kanałów niż inne radia. więc nawet jeśli ci się uda spiąć i elektrycznie to pozostanie problem z tym że jak ustawisz model prawidłowo na mx-12 to w esky'u trzeba będzie lotkami ruszać żeby gaz zmieniać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
From_heaven Posted March 4, 2010 Author Share Posted March 4, 2010 Niestety dowiedziałem się, że jedynie w tym układzie mogę połączyć futabę z esky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.