Cimek Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Dlaczego "Tosiek" a nie wiem . Wzorowałem się na modelu Ajoo oraz model Meloow'a. Wyposażenie : Silnik Znany i lubiany Emax-2822 Regulator Mag8 25A Pakiet 3s 1050mAh Odbiornik ar6200 Serwa Tp 9g Śmigło przycięte 8x4 dokładnie teraz nie wiem ile ma Kadłub zrobiony ,stateczniki jednak zmienie na usterzenie "V" tak jak to zrobił jeden pan w modelu "Motylek" Skrzydła zrobie dwie pary, jedna z wzniosem ,drugie bez z lotkami profil jaki chce dać to Clark Y tak jak to zrobił Meloow. Serwa chce zamotować z boku tak jak to jest zrobione w Fokusie&Easy Starz'e CDN. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 coś chyba nie tak z proporcjami ?! nie wyważysz go. druga sprawa masz raczej za wąski kadłub ! i pewnie trzecia jak wzmocniłeś tą "belke" ogonową ? przy pierwszym lądowaniu będziesz miał dwa modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Wszystko się pomieści , wąski kadłub nic tutaj nie przeszkodzi, "belkę" ogonową wzmocnilem dwoma prętami węglowymi oraz przez długość jest listewka sosnowa 3x3 Pozdrawiam Edit: Obciąłem ogon o jakies 5cm ,teraz proporcję pasują Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 robisz go ze styroduru tak?czy to jest depron?jaka grubosc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Tak jest to styrodur, zostały mi jeszcze parę płyt od Lady, grubość 5mm "belka" kadłuba została skrócona o 5 cm, też mi się to proporcjonalnie długie wydawało, teraz jest ok. Jutro stateczniki i zacznę skrzydła kleić Waga teraz wynosi 95g z dwoma serwami 9g. W 400 g mam nadzieje że się zmieszcze @Edit Wczoraj troche poszkrobałem Silnik na miejscu ,jednak zrobiłem nowe usterzenie, "V" mi tu jakoś nie pasowało, w przyszlym tygodniu sroda-piatek zrobię skrzydełka ,w weekend film z oblotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.