balcerseb88 Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Oj tam zaraz talent w powietrzu hm.... ocenil bym na 4+ nie jest to ideal troche sciaga go w lewo naszczescie jest do strimowania a wszystko dlatego ze jak naprezalem folje suszarko to pogelo mi jedna polowke skrzydla ale tak to lata swietnie mial wazyc 1200gram a wazy dokladnie 1600gram. 250gram to balast w dziobie :/ dojdzie jeszcze czerwona folja na stateczniki to jeszcze bede musial dowazyc sprzodu ale jeszcze obciazenie nie ma takiego duzego ok 40g/dm2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Cześć Modelik niczego sobie. Ale spodziewałem sie ze bedzie troszku wolniej latal a tu predkość na podejściu jak by to była EXTRA. Takie mam przynajmniej wrażenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Jak na 120cm rozpiętości dwupłat to waga 1600g to naprawdę nie tak dużo . Prędkość lotu powinna być mniejsza ,tylko czy pilot tego chce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 hmm ja tam uwarzam ze predkos jest ok, rozumiem jakby to mial byc model do nauki latania, to wtedy mniejsza predkosc. Pozatym zawsze mozna zmniejszyc obroty silnika... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Podejrzewam że nie raz jak zawieje to będzie leciał tyłem. Gratuluje pięknego modelu ! Jak widać dzielenie na depron czy balsę nie ma sensu , co najwyżej można dzielić na ładne modele ,takie sobie i "pożal się Boże " lub "co to za gniot!". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Fajnie ze Wam sie wszystkim podoba Co do predkosci to mozna bylo troche wolniej ale to byl pierwszy lot troche nerw drugie podejscie bylo znacznie wolniejsze mam terazzamiar zrobic klapolotki i tu mam pytanie czy do profilu naca4415 mozna zastosowac klapolotki ?? i ewentualnie czego moge sie spodziewac po wypuszczeniu klap wagi jeszcze troche dojdze mysle ze ok 100gram bo trzeba oklejic tyl koncowki skrzydel no i jeszcze dowazyc i kabinki porobic wiec predkosc troche wzrosnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.