Skocz do zawartości

ODBIORNIK R700 35MHZ

miros18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Sanwe vg6000 ale zamierzam kupić MX12. Tylko czy kupić go z tym odbiornikiem czy kupić osobno inny.

Opublikowano

ja byl bym za R700

z rexami to roznie bywa :(

Cenie je sobie za wielkosc,wage,zasieg,ale one czasem pochodza z miesiac,czasem rok,i zaczenaja dziac jak im sie podoba lub calkiem siadaja.POrozbijalem juz kilka modeli przez te jeti :evil:

Znam osoby co maja ten odbiornik od bardzo dawna,i nie maja problemow,ale ja po swoich doswiadczeniach uzywam ich tylko do modeli 'godnych rozbicia' 8)

Opublikowano

Ja mam mx 12 i rexa 7 -działa to bez kłopotów , modele 2m i 1m latają na granicy widoczności.

Latam elektrykami i szybowcami i do spaliny chyba rex 7 nie bardzo się nada. Oczywiście kwarc odbiornika tej samej firmy co sam odbiornik mam.

Nie nabyłem r700 bo szkoda mi kasy było i teraz nie żałuje.

Opublikowano

Jeśli chcesz zmienić Sanwe na MX12 to bierz komplet z R700. Jeśli sam odbornik do Sanwy to raczej mocno bym się zastanawiał nad tym połączeniem :D

Opublikowano

Stawiasz mnie pod ścianą, ale napisz do jakeigo modelu ?? Jeśli do elektryka to REXa, jesli do szybol spalinka to szukał bym Hicka :D

Graupnerowskie odbiorniki mają jedną wade:( sa mało czyłe. Doskonale współpracują z nadajnikiem Graupnera który to wali z anteny sporą moc, ale przy połaczeniu z innymi aparaturami już tak fajnie nei jest :(

Opublikowano

Proponuję trzymać się jednej firmy tzn. nadajnik i odbiornik z tej samej stajni

a która jest lepsza ? to temat na najbliższe dwa miesiące

Opublikowano

ten odbiornik tylko i wyłącznie będzie współpracował z oryginalna aparaturą, a będzie wykorzystywany w szybowcach i elektrykach.

Opublikowano

Mam R700 - lata w spalinkach. Zero problemów, a zakłócenia prawie nie występują.

Rex 7 MPD to zupełnie coś innego niż Rex 5 MPD. Kilka osób lata z Rex'em 7 na pokładzie - spalinka.

Na mój gust, jeśli to ma być odbiornik do spaliny, to bierz R700. Jak do ogólnego zastosowania to lepiej Rex'a 7 MPD.

Opublikowano

Mialem odbiornik R700 i teraz mam R-16 scan graupnera, chodzi to bezproblemu z kazda aparaturka nawet z ZEBRA!! Panowie zasieg za lezy w znaczym stopniu od miejsca w ktorym umiescimy odbiornik, testowalem to dokladnie na wlasnej skorze i wiem jak to jest. Nawet jak kupicie odb za 500zl a umiescicie go pomiedzy kablami od serw a co gorsza blisko regulatora do silnikow elektrycznych to jest porazka z zasiegiem, stery zaczynaja drzec itd i spada zasieg. Oczywiscie tzeba brac pod uwage rowniez rozmieszczenie anteny.

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.