tomek1993 Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Witam, przymierzam się do budowy modelu szybowca zefir 3 w skali 1:4, tylko mam problem ponieważ nie mogę znaleźć planów do tego szybowca. Będę wdzięczny za pomoc.
paweł1919 Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Jeśli się coś znajdzie, to jeśli można, to również proszę o plany tego modelu maksiu1616@wp.pl
Sroka Opublikowano 16 Marca 2010 Opublikowano 16 Marca 2010 Witam ,,, co do planow szybowca Zefir -3 to za duzo nie znajdziesz ale moge dodac moje dwa grosze ,,,, pomiedzy szybowcem -3 i -4 jest mala roznica w krztalcie i wymiarach ( mozna powiedziec ze jest to taka sama konstrukcja ), roznical polega na technologi budowy szybowca gdzie powstala inna waga szybowca i predkosci uzytkowe .Posiadam plany liniowe modelu o rozpietosci 4-ch metrow a i takze wiem ze istnieje numer Maly Modelarz z modelem Zefi-4 z ktorego mozna wykonac dokladne plany i latajacy model , troche odwagi . Przyjemnego dlubani,,,,Sroka . mj551@vp.pl moj adres domowy .
tomek1993 Opublikowano 16 Marca 2010 Autor Opublikowano 16 Marca 2010 Wielki dzięki. Te plany to masz na papierze czy na komputerze, jak na kompie to proszę prześlij mi je na pocztę samsung@poczta.onet.eu. Z góry dzięki. A tak ap ropo to wszystkie Zefiry powstały w Zakładach Doświadczalnych w Bielsku Białej.
Sroka Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 Witaj Tomek ,,planow w wersji elekronicznej z soba nie mam wiec bedziesz musial poczekac jak wroce do domu z wyjazdu a tak na marginesie to ja juz Tobie kilka planow przeslalem a Ty obiecales me sie postarac w wymianie o inne ( ........... ) plany i nic ,wiec tym razem bedziesz musial popracowac .Jak wroce to plany poleca . Przyjemnego dlubania ,,,,, Sroka
tomek1993 Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Opublikowano 17 Marca 2010 Chyba pomyliłeś osoby ty mi żadnych planów nie wysyłałeś (dzisiaj sprawdzałem skrzynkę) ani ja ci nie obiecywałem żadnych planów. Jest to 2 post na którym piszę (w pierwszym pytałem się o pipra). A to jest mój pierwszy post w którym proszę o plany.
ali1983 Opublikowano 17 Marca 2010 Opublikowano 17 Marca 2010 Mały Modelarz z wycinanką Zefira 4 (numer 5/1968) do pobrania za darmo: http://www.modele-kartonowe.co.cc/index.php?url=mm_1965_1969 mam nadzieję, że pomogłem.
Sroka Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 Witam ,,,Tomek , tak masz racje i przepraszam ze pomylilem Ciebie z inna osoba . Moja oferta z wymiana planow modelu Zefir 4 nadal jest aktualna , acha !! przy okazji chcialem przypomniec kolegom ze planow modelarskich nie sprzedaje i nie prowadze zadnego chandlu pod tym tematem ,moje zrodlo finansowe jest calkiem inne i nie ma nic wspolnego z modelarstwem ale z checia sluze pomoca . Przyjemnego dlubania ,,,,, Sroka
tomek1993 Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Opublikowano 18 Marca 2010 Dzięki ,,ali1983" za pomoc, ale mój komp tego nie otwiera do uważa, że jest tam wirus. ,,Sroka" nic się nie stało, że mnie pomyliłeś z kimś innym. A te plany o których pisałeś to zawierają: rozmieszczenie żeber w skrzydle, profil kadłuba i stateczników.
fischer8 Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 Dzięki ,,ali1983" za pomoc, ale mój komp tego nie otwiera do uważa, że jest tam wirus. ,,Sroka" nic się nie stało, że mnie pomyliłeś z kimś innym. A te plany o których pisałeś to zawierają: rozmieszczenie żeber w skrzydle, profil kadłuba i stateczników. Zmień komputer lub antyvirusa, plik jest czysty.
ali1983 Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 ja ściągałem pliki z tej stronki (zefira akurat nie) i żaden nie miał wirusa.
tomek1993 Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Opublikowano 19 Marca 2010 Nawiązując do wypowiedzi ,,fischera8" komputer mam dobry tylko antywirus szwankował wymieniłem go na nowego i wszystko jest ok. Dzięki za informacje. ,,ali 1983" dzięki za plany kilka rzeczy z tego na pewno wykorzystam.
Tomek G. Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Jak tam postepy w realizacji projektu ? Zefir ? ? Rowniez przymierzylem sie do tej konstrukcji: skala 1:3,5 co daje ok. 5,4m rozpietosci. Przewiduje rowniez naped przy pomocy chowanego pylonu z silnikiem elektrycznym. Jezeli ktorys z kolegow dysponuje rysunkami lub zdjeciami to bylbym bardzo wdzieczny za udostepnienie. Na razie posiadam tylko to, co jest latwo dostepne w internecie. Oczywiscie przewiduje relacje z budowy na forum
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.