Skocz do zawartości

[P] Zefir 3

tomek1993

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przymierzam się do budowy modelu szybowca zefir 3 w skali 1:4, tylko mam problem ponieważ nie mogę znaleźć planów do tego szybowca. Będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

Witam ,,, co do planow szybowca Zefir -3 to za duzo nie znajdziesz ale moge dodac moje dwa grosze ,,,, pomiedzy szybowcem -3 i -4 jest mala roznica w krztalcie i wymiarach ( mozna powiedziec ze jest to taka sama konstrukcja ), roznical polega na technologi budowy szybowca gdzie powstala inna waga szybowca i predkosci uzytkowe .Posiadam plany liniowe modelu o rozpietosci 4-ch metrow a i takze wiem ze istnieje numer Maly Modelarz z modelem Zefi-4 z ktorego mozna wykonac dokladne plany i latajacy model , troche odwagi .

Przyjemnego dlubani,,,,Sroka .

mj551@vp.pl moj adres domowy .

Opublikowano

Wielki dzięki. Te plany to masz na papierze czy na komputerze, jak na kompie to proszę prześlij mi je na pocztę samsung@poczta.onet.eu. Z góry dzięki. A tak ap ropo to wszystkie Zefiry powstały w Zakładach Doświadczalnych w Bielsku Białej.

Opublikowano

Witaj Tomek ,,planow w wersji elekronicznej z soba nie mam wiec bedziesz musial poczekac jak wroce do domu z wyjazdu a tak na marginesie to ja juz Tobie kilka planow przeslalem a Ty obiecales me sie postarac w wymianie o inne ( ........... ) plany i nic ,wiec tym razem bedziesz musial popracowac .Jak wroce to plany poleca .

Przyjemnego dlubania ,,,,, Sroka

Opublikowano

Chyba pomyliłeś osoby ty mi żadnych planów nie wysyłałeś (dzisiaj sprawdzałem skrzynkę) ani ja ci nie obiecywałem żadnych planów. Jest to 2 post na którym piszę (w pierwszym pytałem się o pipra). A to jest mój pierwszy post w którym proszę o plany.

Opublikowano

Witam ,,,Tomek , tak masz racje i przepraszam ze pomylilem Ciebie z inna osoba .

Moja oferta z wymiana planow modelu Zefir 4 nadal jest aktualna , acha !! przy okazji

chcialem przypomniec kolegom ze planow modelarskich nie sprzedaje i nie prowadze zadnego chandlu pod tym tematem ,moje zrodlo finansowe jest calkiem inne i nie ma nic

wspolnego z modelarstwem ale z checia sluze pomoca .

Przyjemnego dlubania ,,,,, Sroka

Opublikowano

Dzięki ,,ali1983" za pomoc, ale mój komp tego nie otwiera do uważa, że jest tam wirus. ,,Sroka" nic się nie stało, że mnie pomyliłeś z kimś innym. A te plany o których pisałeś to zawierają: rozmieszczenie żeber w skrzydle, profil kadłuba i stateczników.

Opublikowano

Dzięki ,,ali1983" za pomoc, ale mój komp tego nie otwiera do uważa, że jest tam wirus. ,,Sroka" nic się nie stało, że mnie pomyliłeś z kimś innym. A te plany o których pisałeś to zawierają: rozmieszczenie żeber w skrzydle, profil kadłuba i stateczników.

Zmień komputer lub antyvirusa, plik jest czysty. :lol:

Opublikowano

Nawiązując do wypowiedzi ,,fischera8" komputer mam dobry tylko antywirus szwankował wymieniłem go na nowego i wszystko jest ok. Dzięki za informacje.

,,ali 1983" dzięki za plany kilka rzeczy z tego na pewno wykorzystam.

• 1 rok później...
Opublikowano

Jak tam postepy w realizacji projektu ? Zefir ? ?

Rowniez przymierzylem sie do tej konstrukcji: skala 1:3,5 co daje ok. 5,4m rozpietosci. Przewiduje rowniez naped przy pomocy chowanego pylonu z silnikiem elektrycznym. Jezeli ktorys z kolegow dysponuje rysunkami lub zdjeciami to bylbym bardzo wdzieczny za udostepnienie. Na razie posiadam tylko to, co jest latwo dostepne w internecie.

Oczywiscie przewiduje relacje z budowy na forum :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.