zbuffer Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Witam! Oprócz tego że sam jestem modelarzem interesuję się też programowaniem i postanowiłem napisać aplikację na iPhone/iPod touch skierowaną do modelarzy. Aplikacja nazywa się RCtoolbox i składa się z 3 części: 1. Modele - lista modeli, które posiadasz lub chcesz kupić: - zleżnie od typu modelu możliwość określenia odpowiednich jego parametrów - zaimplementowane modele to: samolot, helikopter, samochód i łódź(najmniej danych) - do każdego modelu dołączona galeria zdjęć - możliwość wysłania automatycznie tworzonego maila ze wszystkimi parametrami modelu i zdjęciami 2. Strefy/miejsca(Sites) - miejsca do latania/jeżdżenia/pływania: - koordynaty gps, typ miejsca, mapa google, opis - do każdego miejsca dołączona galeria zdjęć - możliwośc wysłania automatycznie tworzonego maila z danymi miejsca, linkiem do map i zdjęciami 3. Obliczenia - podstawowe obliczenia modelarskie- obecnie 5, bedzie więcej w update'ach: - obecnie można obliczyć: obciążenie powierzchni nośnej, ciąg statyczny, maksymalną prędkość samochodu, maksymalną prędkość wirnika heli, parametry akumulatora (masa, max prąd, napięcie) Ponadto program ma dopracowany interfejs graficzny i w pełni wspiera metryczny i amerykański system jednostek. Narazie język programu to angielski. Myślę że może się przydać komuś kto lubi dzielić się z innymi swoimi zakupami czy ulubionymi miejscami do latania/jeżdżenia/pływania (np. wysłać komuś informację że tu warto przyjść, albo że tu się spotkamy). Może też ułatwi wybór komponentów do modelu dzieki prostym obliczeniom. Link do app store: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=361255228&mt=8 Pozdrawiam i zachęcam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbuffer Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Dzięki za komentarze;) Wersję demo w najbliższym czasie wykonam tylko muszę jakoś sprytnie ograniczyć liczbę modeli itp. Kwestia techniczna ale nie powinno być problemu. Gdyby w windowsie programowało się tak łatwo i przyjemnie i był jakiś sensowny sposób sprzedaży aplikacji to może bym i spróbował ale niestety MS jak narazie mnie odstrasza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbuffer Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Wypuściłem wersję demo aplikacji, którą można już pobrać za darmo! http://itunes.apple.com/app/rctoolbox-lite/id362029590?mt=8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.