Callab Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 dlaczego wzbraniacie się przed OS`Em 46LA. Ależ nikt się nie wzbrania! To wszystko tylko drobne sugestie, żeby jaaazdek1, sam podjął decyzję. OS 46La jest bardzo dobrym, łatwym w obsłudze silnikiem. Poza masą silnika jeszcze ważnym parametrem jest jego wielkość - czyli, żeby się zmieścił pod maską bo wtedy ładniej wygląda. A wiadomo przecież, że ładne modele ładnie latają :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 AX nie miałem a z LA to max 1,1-1,2 kg jak dużo nitro i super śmigiełko dobierzesz ... Dziś miałem możliwość zmierzyć. Niestety nie zrobiłem zdjęcia, ale krótko opiszę: Opasałem skrzydła taśmami (dwie zawieszki typu "smycz"), połączyłem je razem sznurkiem, za który zahaczyłem hakową wagę wędkarską. Silnik OS MAX 25LA Śmigło Master Airscrew 9x7 Obroty 10,5 tys. obr/min Paliwo 5% nitro Zmierzony ciąg statyczny : 1,1 kg. Czyli buwi777, miał rację. Jeszcze kiedyś zmierzę na śmigle 9x6. Obroty powinny być większe i może jeszcze uda się wycisnąć parę gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Może to zabrzmi zwariowanie ale buduję go z depronu ze wzmocnieniami balsowo-sklejkowymi. Mam podobnego elektryka 1050mm rozp. i wadze do lotu ok 650g a wyszedł naprawdę ciężki więc szacuję, że nowy model będzie ważył ok 1kg. Słyszałem, że niektórzy budują spalinki również z depronu oczywiście odpowiednio wzmocnione dlatego wybrałem tą technikę. Silnik preferuję 2 takt klasy ekonomincznej...np. ASP, MVVS itp. Będzie to mój pierwszy silnik spalinowy więc muszę wiedzieć wszystko bo nie chciałbym kasy wywalić w błoto:( ps. Poza tym mam dość ładowania baterii i chciałbym naprawdę długo sobie polatać. Wlewasz paliwo i wio w górę :jupi: ASP .15 z 1kg-mem nie uwisi, dopiero .25. I on będzie miał zdrowy zapas. Ale nie bierz tu ASP. Weź .18: http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=11_12_363&products_id=4390 To jest to. Nie pożałujesz (o ile coś już 'warczałeś')... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.