kuba r. Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Witam, wypatrzyłem sobie taki akumulator do wyciągarki - http://www.allegro.pl/item952011448_akumulator_topla_12v_60ah_510a_p_gw_2_lata_f_vat.html i zastanawiam się czy takim zestawem da się go naładować - http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=8856 i http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=3328 czy potrzebny jest do tego prostownik? Ładowarka ma program ładowania Pb, ale też ograniczenie czasu ładowania do 3h, więc trzeba by te 60Ah zbierać na raty pozdrawiam, Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Wydaje mi się że ograniczenie 180 min w Ultramat 12 nie dotyczy aku Pb. Sprawdzę to jeszcze bo dosyć dawno jej używałem i muszę odnaleźć dokumentację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Ja laduje imax 6 i tez czasu brakuje musze powtorzyc cykl ,ale za drugim juz jest full aku mam 72 czy 74 Ah Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Manual Ultramat12. Ograniczenie czasowe tylko dla Nixx, oraz Li-xx (wymienione w błędach + manual Pb). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Czyli raczej bezproblemowo? I jeszcze pytanie dotyczące kabli - jakie muszą być grube żeby popłynęło te 7A? ładowarka zasygnalizuje, że nie płynie 7A? np. na wyświetlaczu będzie wartość mniejsza niż ustawiona? Niby w manualu piszą, że akumulator powinien ładować sie 14-16h, więc prąd będzie w okolicach 4A a nie 7A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 na wyświetlaczu będzie wartość mniejsza niż ustawiona? Tak. Posiadasz tę ładowarkę czy masz zamiar dopiero ja kupić ? Z podpisu w stopce wywnioskowałem że jesteś użytkownikiem. Jeżeli chcesz nabyć ładowarkę to pomyślałbym o czymś bardziej rozwojowym. Ta ma trochę ograniczeń i wad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Dzięki, punkty poszły do obydwu kolegów. Ultramata mam już dobrych parę lat, i wiem że jest trochę ograniczony Czyli rozumiem, że mogę usunąć pytanie ze stopki, bo tego ograniczenia dla Ni-xx i Li-xx nie da się zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 bo tego ograniczenia dla Ni-xx i Li-xx nie da się zmienić? Ja mam Ultramata 16 i tak przy włączaniu można usunąć ograniczenie czasowe... ale jak to jest w 12 ?? Pewnie tak samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 A jak to się robi w 16? w 12 od razu włącza się ostatnio używany program, a w ustawieniach nie ma nic na ten temat, chyba że przegapiłem ale wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 A to nie... W 16 jest tak, że przy włączeniu pokazują się nazwy różnych opcji np. "safety time" (czy coś takiego) i z "on" można przełączyć na "off". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 bo tego ograniczenia dla Ni-xx i Li-xx nie da się zmienić? Ja mam Ultramata 16 i tak przy włączaniu można usunąć ograniczenie czasowe... ale jak to jest w 12 ?? Pewnie tak samo... Może przeczytaj dokumentację od tej 12. Co to znaczy "pewnie tak samo". Nie ma co fantazjować .... Edit: Podpowiem że link do manuala jest w 4-tym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Edit: Podpowiem że link do manuala jest w 4-tym poście. Wiedziałem nawet bez podpowiedzi. :shock: Nie mam/miałem 12, więc napisałem magiczne słówko: "pewnie". Firmy zazwyczaj tak robią, że softy różnych modeli np. ładowarek, są robione na tej samej bazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Edit: Podpowiem że link do manuala jest w 4-tym poście. Wiedziałem nawet bez podpowiedzi. :shock: Nie mam/miałem 12, więc napisałem magiczne słówko: "pewnie". Firmy zazwyczaj tak robią, że softy różnych modeli np. ładowarek, są robione na tej samej bazie. Linka dałem do przeczytania a nie po to żeby był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.