Eski Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Witam Jako, że doczekałem się tej pięknej chwili kiedy to kurier dostarcza nasze długo wyczekiwane paczki :jupi: Zacznę od zestawu który zakupiłem.: 1- Kamera http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=230447462032&Category=48629&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DI%26otn%3D2 2- Nadajnik Odbiornik http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=220504600315&Category=75396 3- Złącze do Laptopa Tutaj wystarczy że podam nazwę EasyCap Kamera w teście jest zasilana Lipolem 1600mAh 3cell 11.1V Odbiornik zasilany był z sieci zasilaczem. Oraz Filmik z pierwszego nagrania, proszę o wyciszenie głośników bo dodał się nieprzyjemny dźwięk podczas zmiany formatu pliku. http://tinypic.com/player.php?v=351bkhf&s=5 Jak sami widzicie jakoś jest słaba głównie chodzi o ten skaczący obraz. Zdarza się że gdy kamera nie jest poruszana wtedy obraz stoi w miejscu jednak jak wiemy nie takie jej przeznaczenie. Więc zgłaszam się z uprzejmą prośbą o podpowiedzenie co można by zrobić aby obraz uległ zmianie na plus oczywiście Mirek :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Czy ten efekt jest na wszystkich kanałach ? Jak masz podłączone kamerę z nadajnikiem ? Spróbuj oddalić kamerę od nadajnika wideo czasami kamery zakłócają je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Efekt jest na wszystkich kanałach. Kamera z nadajnikiem połączona jest Kablem Czincz. Po oddaleniu efekt jest ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 moze wyjdz ze sprzetem do parku , moze zaklocenia generuje jakies urzadzenie w domu? Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Janosik a czy Twoja kamera też tak działa w domu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 zaklocenia lapie chociaz nie tak strasznie jak Twoja, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Tak na próbę weź sreberko śniadaniowe i zawiń najpierw kamerę zobaczysz czy coś pomoże potem nadajnik ciekawe co tak zakłóca masz może wifi w domu jak tak to wyłącz na chwile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Właśnie wróciłem z krótkiego testu kamery. Odbiornik został w domu ja poszedłem z kamerką na mały spacerek. Ogólnie obraz szumiał , tracił kolory gdy odszedłem od domu dość daleko po miedzy domami obraz był strasznie zaśnieżony nie nadający się do niczego. Zdziwiło mnie, że po około 10min. pracy nadajnik się wyłączył. Po ponownym włączeniu oczywiście odzyskał sygnał i obraz był ponownie dobry ale nadal coś go zakłócało. Jeśli chodzi o WiFi jest tego tutaj pełno w okolicy jeśli to na niego działa źle to mam rozwiązanie. Wiec chyba najlepiej będzie gdy zaopatrze się w jakieś zasilanie do odbiornika i wybiorę się gdzieś w jakieś ciche zakątki ;-) P.S. Jeśli by ktoś pytał dlaczego dałem po punkcie za pomoc to informuję wszystkich, że Kefir i Janosik pomogli mi wiele razy nie tylko na Forum. Janosik kiedy jedziemy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Chetnie nawet dzis ale strasznie wieje i ma padac , samochod mam prawie spakowany hehe Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Kolejny test za mną. Tym razem udałem się na ogród za małym płotkiem mam wielkie boisko. Przeciągnąłem wszystkie kable i udałem się na testy. Testy wykonywałem na moim autku spalinie 29cm3 silnik. Jakie są efekty jak dla mnie marne wydaje mi się że kupiłem dziadostwo. Oto filmik z testu. http://tinypic.com/player.php?v=280rtyv&s=5 Janosik odpowiedz masz na PW. Mirek Edit: Dodaje jeszcze zdjęcie instrukcji może dzięki niej naprowadzicie mnie na jakiś dobry trop. http://img260.imageshack.us/img260/5139/dsc0367w.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 A powiedz jakie napięcie jest potrzebne do tego nadajnika ? a jakim zasilasz ale nie mów jaki akumulator tylko ile ma po zmierzeniu nadajnikiem (oczywiście pakiet podłączony do nadajnika) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Wyglada jak sygnal PAL nagrany w NTSC albo na odwrot. Ustaw laptopa porzadnie, wywal zasilacze dolaczone i zasil wszystko z lipoli. Nastepnie podziel sie z nami wynikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Powróciłem :-) kefir - Jak tylko kupie jakiś miernik niezwłocznie poinformuje Cię o wynikach :-) diem- dziękuję, że odwiedziłeś mój temat diem- jak tylko zakupie jakiś Accu do odbiornika też go zmienię ;-) Dziś postanowiłem jeszcze wszystko zainstalować do mojego AXN'a i spróbować jeszcze raz jak wszystko się sprawdza. Wydaję mi się że obraz znacznie się poprawił. Moim zdaniem wina leży po stronie użądzenia EASYCAP który już wiele razy nie dawał wcale obrazu po ruszaniu nim łapał różny obraz raz lepiej raz gorzej. Tak więc po uzyskaniu jako takiego obrazu powstały kolejne problemy :-) Model waży 1kg i nie bardzo chce latać :] :idea: Nie wiem czy źle jest wyważony czy w czym tkwi problem kilka kretów można pooglądać na filmiku :-) a model mam taki : http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8359&Product_Name=AXN_Floater-Jet__/_Ready_To_Fly_EPO http://tinypic.com/player.php?v=fxwgex&s=5 Pytania : 1- Czy model to udźwignie ? 2- Jaki Acu powinienem zamontować do odbiornika ? 3- Czy program Unlead Video Studio dodany do EasyCap jest dobry ? (może znacie coś lepszego ? ) 4-Diem w jaki sposób mam ustawić laptopa porządnie ? 5- Istnieje coś lepszego od EasyCap ? Mirek :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 a z napedem nic nie robiles ? mocniejszy silnik zmiana smigiel itd by zwiekszyc moc napedu do zwiekszonej wagi . To tak jak by slabemu koniowi co ledwo zipie ( a tak lata ten model na orginlnym motorku ) zapiac woz pelen wegla . Model poleci napewno ale z innym napedem :wink: Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 4-Diem w jaki sposób mam ustawić laptopa porządnie ? W ulead video studio w zakladce capture masz podglad. Jest tam rowniez przycisk options, mozna tam miedzy innymi zmienic pal na ntsc i odwrotnie. Sprawdz i moze easycap nagle sie naprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmaverick Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 A nie mozna podpiac do tv poprostu? Bedziesz od razu wiedzial czy to wina walniętego easy cap'a czy tx/rx jest felerny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 pmaverick- Nie mam przejściówki aby podłączyć to pod TV a pod DVD coś nie działa już próbowałem. Janoskik - Jaki zatem ten silnik mam tam wstawić ? i czy nie będzie problemów z przekładką ? diem - zmieniałem opcje o których mówiłeś. Tak jak pisałem wyżej gdy ruszam podłączonym EASYCAP wtedy zmienia się obraz czasem zanika całkiem, mało tego ostatnio gdy wyłączam USB komp się resetuje inforując mnie że jakiś problem z tym urządzeniem. W sobotę jeśli pogoda dopiszę jesteśmy ustawieni z Janosikiem na jakieś loty ;-) pokaże co tam zakupiłem zawsze rada fachowca się przyda. Co prawda nie zdążę zakupić silnika do soboty jednak przy pierwszym możliwym spotkaniu napewno obgadamy i postaramy się aby w jakiś sposób uporać się z niesfornym sprzętem. ( Jeśli oczywiście Janosik będzie miał ochotę ) :wink: Jestem w trakcie budowy Piperka Cub J3 w skali 1:6 ( 1.8m rozpiętość skrzydeł ) ten na pewno poradzi sobie z całym osprzętem , ale budowa jeszcze troszkę potrwa no i trzeba czekać na przesyłkę z Hobby. Podsumowując: 1-Jak będzie okazja do spotkania i Janosik będzie miał ochotę sprawdzić co to zakupiłem wiele to wyjaśni. 2-Zakupie miernik sprawdzimy czy odpowiednie zasilania są podłączone. 3- Zastanawie się nad zmianą silnika oraz śmigła. ( w zależności od kwoty bo jak pisałem wyżej mam Piperka ) 4- Posiadam mikrofon pytanie czy za uda się go podłączyć do kabla Czincz aby dawał dźwięk ? http://img709.imageshack.us/img709/5283/dsc0370u.jpg Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 :oops: ESki zapomnialem ze sa Swieta a Swieta spedzam w Niemczech na razie nie kupuj zadnego silnika Jak bedzie jakas pogoda do lotow to sie zgadamy kol. Kiljuk tez moze sie wybierze A jak wszyscy napiszecie do mrroberto to moze i On dolaczy Co do napedu to moze zaczniemy od zmiany smigielek ma ich troche to cos sie moze wybierze , a nastepnie jak to nic nie da pomyslimy o kreciolku tez moze bym cos znalazl dla Ciebie na probe .Mysle ze w kupie sila i damy rade Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 No to na razie wychodzi na usb uszkodzone badz easycap. Moga zdazyc sie zawsze wadliwe egzemplarze. Szkoda ze nie mozesz do TV podlaczyc... to starczy nawet wepchnac druciki do chinch'a by sie cokolwiek pojawilo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Dobrze zatem zostawię to i poczekam do naszego spotkania. A śmigiełka mam też zamienne do AXN. GWS EP Propeller (DD-6030 152x76mm) (6pcs/set) GWS EP Propeller (DD-7035 178x89mm) (6pcs/set) Nie wiem w jaki sposób się dobiera śmigła, ale na pewno ktoś znajdzie się kto coś powie na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.