Jano Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Jakiś czas temu kupiłem ten model bo bardzo przypomina Twista 3D(którego chciałem kupić) z Hangar 9 a jest trochę większy i wiele lżejszy no i o duuuuużo tańszy.Mam nadzieję że Mirek nie wezmie mi za złe ale muszę poprawić jego założenia konstrukcyjne. Muszę zamocować serwa z tyłu modelu bo mój silnik który będzie go napędzał os46la bardzo przeważa model na dziób a wiadomo że to najlżejszy silnik tej klasy.Poza tym model jest wykonany perfekcyjnie,lekko i dokładnie, całość poklejona bez folii waży 780g. Dziś dostałem zamówione serwa jutro dojdzie folia i ruszam z robotą. Postanowiłem wypróbować serwa Altrun-AAS-313 które wyglądają bardzo obiecująco, 14g 4.1kg uciągu na 6V za 45zł.(u kolegi Leda). edit:Zapomniałem o bardzo istotnym szczególe,dzielony płat mocowany na rurze a co za tym idzie pełny kadłub. URL=http://img255.imageshack.us/i/szogun2.jpg/][/url] po oklejeniu,trochę w stylu "kolorowych jarmarków" ale w końcu to fun. URL=http://img27.imageshack.us/i/szogun1.jpg/][/url] edit:Szogun oblatany lata ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuptus_34 Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 właśnie szlifuję i przygotowuję mojego szoguna do oklejenia..... silnik-OS-46 LA, serwa standart. czy mogę prosić o zdjęcia zamieszczenia serw w części ogonowej i rozmieszczenia pozostałego osprzętu?? oszczędzi mi to sporo czasu.. każda sugestia na wagę złota..... pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 i co dalej z szogunem? Temat widzę że zdechł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Brak zainteresowania , modelem latałem prawie cały rok i odsprzedałem koledze.Model jest bardzo fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Po konstrukcji wnioskuję że pilotaż nie powinien sprawić nikomu problemów? A jak z prędkościami? Jaki miałeś napęd i jak się spisywał? Jak z możliwościami samego modelu? Miałem go nabyć ale sam konstruktor odpuścił temat. Była to ciekawa alternatywa dla znacznie droższych akrobatów a przynajmniej tak się mi wydawało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Jako napęd miałem osmaxa 46 la.Lata jak chcesz,na małych wychyleniach ze śmigłem o małym skoku lata wolno i spokojnie.Na wychyleniach na maxa zrobi co zechcesz..Ja dałem 19gr serwa na ogon bo nie chciał się wyważyć bez ołowiu.Model jest ok .Szkoda że odpuścili ale widocznie mieli powód. http://www.rcclub.eu/viewtopic.php?f=15&t=284 tu jest z silnikiem i serwami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.