Ada- Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witajcie Mam problem z PPJoy. Instaluje programik, podpinam aparature, instaluje sterowniki, a PPJoy nie wykrywa apki :roll: Aparatura podpięta przez COMa, win XP. Wybaczcie za kiepskie opisanie problemu, mam 9X przestało działać, kupiłem 9303 i dalej nie działa :| Pozdrawiam
jager Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 ppjoy com musi byc otwarty na pulpicie i zaznacz srial protocols 19200
jager Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 wyslij mi swój mail na priv a podesle Ci plik w Wordzie jak go skonfigurować krok po kroku sprawdz pozatym czy ppjoy pracuje na wolnym com w PC moze jest akurat ten zajety.
Ada- Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Dostałem plik, robiłem wg instrukcji, dalej nie działa
jager Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Po kolei jaki symulator? ppjoy jest potrzebny do aparatur nadajników ,ale możesz zastosowac do sterowania dowolny USB joystick konfigurujac go w panelu sterowania.W tej chwili masz pełno padów po kilka dziesiąt zł. i tym mozna sterować-dowolne symulatory od AFPD do Real flight po FMS itp.Jest to wygodniejsze i bespieczniejsze zważywszy na wydajnosc prądową portu USB.
Ada- Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Symulator RF G4, zawsze działało bez zarzutu. Nie wiem czy to nie jest wina systemu (XP). Aparaturę kupiłem inną i wątpię że mam 2 graty... Kabelek odesłałem na gwarancję, jest sprawny. Wyjście z padem nie wchodzi w gre, latam helikami.
jager Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 RF ma przecież klucz systemowy a więc po co PPjoy.Jak Ci to chodziło to reinstalka windy napewno rozwiąze problem bo byc może jakis wirus zabrał ci jakis plik systemowy tak miałem z AFPD.Gdybys miał Viste to mógłby byc problem ,ale nie z XP .Dobrze jest korzystac np. z Ghosta by zrobic podmiane systemu szybko i sprawnie.
Ada- Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Dzięki za pomoc. Ghosta mam tylko nie wiem jak użyć :/ EDIT: PC po formacie, PPJoy działa pięknie i więcej kanałów ma niż zwykle Dzięki :jupi:
jager Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ghost to dobrodziejstwo pod warunkiem, że to PC normalny z windą XP bez recovery.Jak Masz to odpal to tym bardziej ,że postawiłes nowy system-ułatwia zycie czyniąc go bardziej bezstresowym
jedras Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Witam rowniez mam problem z PPjoy. Mam winde Xp 64bit. napoczatku nie moglem wogole zainstalowac PPjoy`a bo ciagle wyskakiwalo mi ze mam wylaczyc sprawdzanie podpisow cyfrowych. Kiedy juz sie z tym uporalem udalo mi sie wkoncu zainstalowac. Jednak gdy chce wlaczyc w Control Panel PPjoy`a to wyskakuje mi ze musze zainstalowac PPjoybus.sys tylko jak to zrobic ?? moze ktos mi powiedziec ? bo nigdzie nic na ten temat nie moge znalesc...
Ada- Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2010 http://www.runscanner.net/lib/PPJoyBus.sys.html Kiedyś też miałem taki komunikat, niestety nie pamiętam co zrobiłem :oops:
jedras Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 czyli nie polatam sobie na pozadnym symulatorze tylko na FMS mam sie meczyc ?? i tylko dlatego ze microsoft wymyslil sobie jakies glupie sprawdzanie podpisow ? ;///
Barlu Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Porządny symulator, masz ma myśli np. Aerofly bądź Realflight czy Reflex [jeszcze są inne, te to przykłady bardziej znanych]? One posiadają kontrolery w zestawie. Reflex i Aerofly bodajże posiadją interface pod USB czytany jako oddzielne urządzenie (nie wymaga PPJoy) a Realflight posiada cały kontroler, możesz łączyć swój nadajnik przez kabel z zestawu (łączy się bodajże z kontrolerem zestawowym i śmiga ładnie). Pozdrawiam
jedras Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 haaaaaaa samemu mi sie udalo to zrobic :D:D jestem boski jak by ktos chcial wiedziec co zrobilem: 1. na pulpicie mialem instalke do PPJoySetup-0.8.4.5-early-release 2. zrobilem do niej skrot, rowniez na pulpicie 3. PPM->wlasciwosci->zaawansowane->uruchom jako administrator 4. I sie wszystko ladnie zainstalowalo :]]]]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.