Skocz do zawartości

Error w PPJoy

Ada-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam problem z PPJoy. Instaluje programik, podpinam aparature, instaluje sterowniki, a PPJoy nie wykrywa apki :roll:

Aparatura podpięta przez COMa, win XP.

Wybaczcie za kiepskie opisanie problemu, mam 9X przestało działać, kupiłem 9303 i dalej nie działa :|

Pozdrawiam

Opublikowano

wyslij mi swój mail na priv a podesle Ci plik w Wordzie jak go skonfigurować krok po kroku sprawdz pozatym czy ppjoy pracuje na wolnym com w PC moze jest akurat ten zajety.

Opublikowano

Po kolei jaki symulator? ppjoy jest potrzebny do aparatur nadajników ,ale możesz zastosowac do sterowania dowolny USB joystick konfigurujac go w panelu sterowania.W tej chwili masz pełno padów po kilka dziesiąt zł. i tym mozna sterować-dowolne symulatory od AFPD do Real flight po FMS itp.Jest to wygodniejsze i bespieczniejsze zważywszy na wydajnosc prądową portu USB.

Opublikowano

Symulator RF G4, zawsze działało bez zarzutu.

Nie wiem czy to nie jest wina systemu (XP).

Aparaturę kupiłem inną i wątpię że mam 2 graty...

Kabelek odesłałem na gwarancję, jest sprawny.

Wyjście z padem nie wchodzi w gre, latam helikami.

Opublikowano

RF ma przecież klucz systemowy a więc po co PPjoy.Jak Ci to chodziło to reinstalka windy napewno rozwiąze problem bo byc może jakis wirus zabrał ci jakis plik systemowy tak miałem z AFPD.Gdybys miał Viste to mógłby byc problem ,ale nie z XP .Dobrze jest korzystac np. z Ghosta by zrobic podmiane systemu szybko i sprawnie.

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

Ghosta mam tylko nie wiem jak użyć :/

EDIT:

PC po formacie, PPJoy działa pięknie :) i więcej kanałów ma niż zwykle :D

Dzięki :jupi:

Opublikowano

Ghost to dobrodziejstwo pod warunkiem, że to PC normalny z windą XP bez recovery.Jak Masz to odpal to tym bardziej ,że postawiłes nowy system-ułatwia zycie czyniąc go bardziej bezstresowym

Opublikowano

Witam rowniez mam problem z PPjoy. Mam winde Xp 64bit. napoczatku nie moglem wogole zainstalowac PPjoy`a bo ciagle wyskakiwalo mi ze mam wylaczyc sprawdzanie podpisow cyfrowych. Kiedy juz sie z tym uporalem udalo mi sie wkoncu zainstalowac. Jednak gdy chce wlaczyc w Control Panel PPjoy`a to wyskakuje mi ze musze zainstalowac PPjoybus.sys tylko jak to zrobic ?? moze ktos mi powiedziec ? bo nigdzie nic na ten temat nie moge znalesc...

Opublikowano

czyli nie polatam sobie na pozadnym symulatorze tylko na FMS mam sie meczyc ?? i tylko dlatego ze microsoft wymyslil sobie jakies glupie sprawdzanie podpisow ? ;///

Opublikowano

Porządny symulator, masz ma myśli np. Aerofly bądź Realflight czy Reflex [jeszcze są inne, te to przykłady bardziej znanych]?

One posiadają kontrolery w zestawie. Reflex i Aerofly bodajże posiadją interface pod USB czytany jako oddzielne urządzenie (nie wymaga PPJoy) a Realflight posiada cały kontroler, możesz łączyć swój nadajnik przez kabel z zestawu (łączy się bodajże z kontrolerem zestawowym i śmiga ładnie).

Pozdrawiam :P

Opublikowano

haaaaaaa samemu mi sie udalo to zrobic :D:D:D jestem boski :D

jak by ktos chcial wiedziec co zrobilem:

1. na pulpicie mialem instalke do PPJoySetup-0.8.4.5-early-release

2. zrobilem do niej skrot, rowniez na pulpicie

3. PPM->wlasciwosci->zaawansowane->uruchom jako administrator

4. I sie wszystko ladnie zainstalowalo :]]]]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.