ali1983 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 witam. jako, że zmieniłem nadajnik, a w hangarze szykują się przynajmniej 2 modele, stąd potrzeba 2 odbiornika. do optica sport dołączony był hfd-08ro. modele: katana artex spalina, motoszybowiec, za jakiś czas wilga spalina miejsce lotów: lotnisko aeroklubu, szczere pola za domem daleko od miasta i teraz pytanie: który wybrać (podwójna przemiana oczywiście)??? 1) ten sam hitec, ale żeby latać trzebaby wyciągać kwarce znalazłem za około 130zł 2) corona z syntezą 109zł 3) alturn arx-8ch (kwarc??? i nie wiadomo jaka przemiana) 76zł http://www.rc-team.pl/odbiornik-alturn-universal-3536-p-16251.html proszę nie pisać, że takie tematy już były. przeglądałem forum i tematy są co najmniej sprzed roku, a od tamtej pory opinie się mogły zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 "corona z syntezą 109zł " Moja" młoda banda " lata na takich odbiornikach zarówno elektrykami jak i spalinami.Jak do tej pory nie zuważylismy jakichkolwiek anomalii w pracy tego"ustrojstwa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Ja tam do droższych i większych modeli wkładam hiteca z podwójna przemianą. Alturna nie miałem, a Corona na 35mHz sie u mnie nie sprawdziła, bo jedyna sztuka jaka trafiła w moje ręce była już od początku uszkodzona. Czytałem też że w Coronach lubią wychodzić na jaw zimne luty, ale osobiście tego nie potwierdzę i nie zamierzam sprawdzać :wink: Te Alturna odbiorniki które widziałem u nas są niestety z pojedynczą przemianą mimo że producent oferuje także wersję z podwójną. No chyba że od ostatniego miesiąca coś się zmieniło i trafiły z podwójna przemiana na polski rynek. Na pewno jakościowo powinny być lepsze od Corony (lepsza kontrola jakości). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.