baziu123 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam dzisiaj doszła do mnie cała elektronika i może uda sie w niedziele odbyć dziewiczy lot:) .Model już jest praktycznie złożony cały,i mam pytanko gdzie umieścic silnik chodzi mi o to czy lepiej bedzie jak go umieszcze jak najwyżej do osi skrzydła czy może niżej a może nie ma to wielkiego znaczenia? Kupiłem pakiet turningy ale w ładowarce jaką posiadam jest tylko wejście na balanser i nie ma żadnych wejść na +/- od akumulatora a pakiecie jest wtyczka balansera i dwa grube kable a +/- czy podłączając tylko ta tą wtyczkę od balansera do ładowarki naładuje w ten sposób pakiet? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam dzisiaj doszła do mnie cała elektronika i może uda sie w niedziele odbyć dziewiczy lot:) .Model już jest praktycznie złożony cały,i mam pytanko gdzie umieścic silnik chodzi mi o to czy lepiej bedzie jak go umieszcze jak najwyżej do osi skrzydła czy może niżej a może nie ma to wielkiego znaczenia? Kupiłem pakiet turningy ale w ładowarce jaką posiadam jest tylko wejście na balanser i nie ma żadnych wejść na +/- od akumulatora a pakiecie jest wtyczka balansera i dwa grube kable a +/- czy podłączając tylko ta tą wtyczkę od balansera do ładowarki naładuje w ten sposób pakiet? 1.Silnik umieść tak jak jest w planach. Jeśli umieścisz go troszkę wyżej lub niżej to niebędzie miało to większego znaczenia. Oby tylko kąty były poprawne. 2.Tak pakiet ładuje się tą ładowarką przez wtyczkę od balansera. Co d zdjęć to co to za dziura w poszyciu po lewej stronie płata :?: 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Witam dzisiaj doszła do mnie cała elektronika i może uda sie w niedziele odbyć dziewiczy lot:) .Model już jest praktycznie złożony cały,i mam pytanko gdzie umieścic silnik chodzi mi o to czy lepiej bedzie jak go umieszcze jak najwyżej do osi skrzydła czy może niżej a może nie ma to wielkiego znaczenia? Kupiłem pakiet turningy ale w ładowarce jaką posiadam jest tylko wejście na balanser i nie ma żadnych wejść na +/- od akumulatora a pakiecie jest wtyczka balansera i dwa grube kable a +/- czy podłączając tylko ta tą wtyczkę od balansera do ładowarki naładuje w ten sposób pakiet? 1.Silnik umieść tak jak jest w planach. Jeśli umieścisz go troszkę wyżej lub niżej to niebędzie miało to większego znaczenia. Oby tylko kąty były poprawne. 2.Tak pakiet ładuje się tą ładowarką przez wtyczkę od balansera. Co d zdjęć to co to za dziura w poszyciu po lewej stronie płata :?: 8) Właśnie w planach nie jest jasno określone położenie silnika albo ja je zle czytam:) ale po zdjęciach wnioskuje żę umieszczę go wysoko.To nie dziura w skrzydle tylko jeden z moich bubli i efekt błędu jaki popełniłem przy oklejaniu(robiłem to pierwszy raz) folia mi sie skleiła i przy próbie rozklejenie po prostu kolor zszedł z niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam Panowie pierwsze loty za mną jak wogule można to nazwać lotem 5 sekund w powietrzu i dzwonek:) ale i tak jestem dumny z siebie ze poleciało a wina była tylko z przyczyny pilota pomyliły mi sie kierunki zamiast do góry to ostro w dół poszedłem a oto efekt:P Drugi lot odbył kolega już bardziej obeznany i tym razem także dzwonek ale z mojej przyczyny pilot był bardzo dobry i zrobił co sie dało ,a mianowicie coś mnie pokusiło i zrobiłem przy połączeniu pakietu z reglem prowizorkę na tak zwana zapałkę hehe co w efekcie dało brak prądu (zapałka sie poluzowała) i zaczęło sie szybowanie z dużej wysokości filmik; http://www.youtube.com/watch?v=bFLvRc8ePTs a efekt był taki Miało być trzecie podejście ale zwarłem pakiet i go uszkodziłem przy próbie naprawy wysadziło mi jedna cele co nie wyglądało juz zabawnie.Ogólnie zabawa świetna więcej było w tym składania rozbitego modelu niż latania ale opłacało sie ,wiec czekam na mowy pakiet i do góry:) A tu jeszcze jedno zdjęcie jak modelik prezentował sie przed kraksą i małe przygotowania do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Z 10 lat temu jak chciałem zajmować się modelarstwem ale nie wiedziałem jak, znalazłem plany tego modelu w Modelarzu i też go robiłem. Nigdy nie poleciał z braku napędu. nie wiedziałem jak go dobrać gdzie kupić i takie tam. Ale cały czas mam ten model i tylko muszę go okleić i włożyć elektronikę. Czytając Twoje zmaganie z nim, nabrałem ochoty na ulotnienie go. Może w tym sezonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.