cymek95 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam, Będe tu zamieszczał Relacje z budowy Tota 5...może zastanawiacei sie dlaczego dział "motoszybowce" ale postanowiłem go zbudować jako szybowiec zboczowy... Jest to mój pierwszy RC model latający, wcześcniej Jaskółka, jaskółka2000 i kowalik bis, oprócz tego rc samochody i rakieety :twisted: Będe też tu pytał się bardziej doswiadczonych przy moich wątpliwościach... :? Wkrótce pierwsze zdjęcia z robienia kadłubu...zobaczymy co z tego wyjdzie :roll: Jak narazie pierwsze pytanie: czy moge użyć serw Esky? (na lotki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Jak narazie pierwsze pytanie: czy moge użyć serw Esky? (na lotki)Jak najbardziej. Mam z dziesięć takich serw i sprawują sie znakomicie - wszystkie wciąż działają. Do modeli z depronu czy EPP w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek95 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 yyyeee....to nie model z depronu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 http://www.motylasty.pl/toto005a.html Tu masz skarbnicę wiedzy Jak widać Autor 9-cio gramowych serw. Tobie też to polecam Np. TowerPro, lub Gulongi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 yyyeee....to nie model z depronuFakt, Toto 5 to jeden z wyjątków, ale sprawy serw to nie zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek95 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 no tak to to ja wiem... ale czy esky jako 8gramowe bedzie się nadawalo czy za słabe... bez problemu mogę kupić inne, ale po prostu w domu mam dużo serw esky, dlatego pytam... przepraszam jeśli tworze zamieszanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Bedzie dobrze , zakladaj Esky Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 przepraszam jeśli tworze zamieszanie I na tym to forum polega :wink: Więc nie przepraszaj, tylko pytaj. IMO serwa bez żadnego problemu dadzą radę i nie musisz kupować innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek95 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Dzisiaj skończyłem szlifować kopyto kadłuba. Kadłub będzie wykonany metodą traconego styropianu..Musiałem przeprojektować go nieco przez co jest krótszy i ma lekko iny kształt niż oryginał.... Musze zakupic materiały do budowy na reszte I kilka fotek...kadłub na ostatnich zdjęciach jest bardziej wyszlifowany w rzzeczywistosci niz na fotach..poprostu nie robiłem więcej zdjęć tego samego :wink: potem dodam może.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek95 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 zakupiłem reszte materiałow do budowy kadłuba i wczoraj zacząłem laminowanie kopyta... Zacząłem się w pewnym momencie przyglądać belce ogonowej - rura węglowa o grubości 1mm i tu mimo że do końca laminowania daleko nasuwa mi się pytanie... Czy belka ogonowa wytrzyma? Wegiel jest kruchy może wzmocniłby go szklany laminat? Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek95 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Budowa troche rusza do przodu, podczas gdy laminat sie "suszy" zabrałem sie za ogon oto efekty...nie zrobiłem jeszcze zawiasów na lotki ani lotek, bo nie wiem co dokładnie wybrać..Co doradzacie: silikon, czy gotowe ze sklepu?? usterzenie rudlickiego- lewa strona usterzenie rudlickiego-prawa strona widok na całość moja skromna osoba, belka ogonowa i troche inne niz w projekcie mocowanie usterzenia: 2x balsa twarda 5mm na to sklejka 1,5mm, szpachla, jeszcze chyba to zalaminuje jedną warstwą 80-dziesiątki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek95 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 troche miałem małą przerwę, ale już nowe foty: usterzenie mocowane śrubą M3 imbusową Ogólnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.