Acerek Posted April 11, 2010 Share Posted April 11, 2010 Witam,ładowałem aku,zwykle (tzn.od wczoraj) ładowałem zasilaczem uniwersalnym 12 v i po jakiś 15 minutach zwykle mrugała zielona lampka,że coś z prądem,ale było git,wtedy rozłączałem,czekałem 30 min,i znowu ładowałem xD,ale teraz zapomniałem rozłączyć i podchodze a tu nic,ani ta ani ta sie nie pali i tu mam pytanie,czy ona się spaliła czy to zasilacz się spalił? @Edit (już,dokonałem "Samopomocy Chłopskiej" i sam sobie pomogłem,podłączyłem pod akumulator,i ładowarka działa spaliłem zasilacz ;P) Link to comment Share on other sites More sharing options...
puciu16 Posted April 11, 2010 Share Posted April 11, 2010 czyli zasilacz zajechałeś ;p (sam to stwierdziłeś) xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubertFab Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Przyczyną była pewnie za mała wydajność prądowa. Zalecam do tej ładowarki co najmniej 1A, a 1,5A to już super. PS: Ja zasilam z zasilacza o wydajności 18A. :ble: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.