blondynixx Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Tak więc tu, dłuuugo będę tu ukazywał budowę szybowca. Długo, bo za 2 tygodnie testy i na modelarni mnie nie będzie, co się da robię w domu na zmianę z mordowaniem się z DLG Zdjęcia jutro. Co ma: 2m rozpiętości Profil: SD7037 Kadłub od Fuksa Cięciwę 21cm zwężająca się do 15cm Skrzydło: Klasyczne żeberkowe, z kesonem z przodu, kryty folią Klasyczne usterzenie Na tą chwilę gotowe są żeberka do centropłata i statecznik poziomy, pionowy zostało skleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Nie wiem czy z cięciwą na końcówce nie przesadziłeś- 12cm to trochę mało. To taka wstępna uwaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondynixx Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Źle spojrzałem na plan, końcówki mają 15 cm Na razie tyle, z czasem dojdzie tego więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.