blondynixx Posted April 11, 2010 Share Posted April 11, 2010 Tak więc tu, dłuuugo będę tu ukazywał budowę szybowca. Długo, bo za 2 tygodnie testy i na modelarni mnie nie będzie, co się da robię w domu na zmianę z mordowaniem się z DLG Zdjęcia jutro. Co ma: 2m rozpiętości Profil: SD7037 Kadłub od Fuksa Cięciwę 21cm zwężająca się do 15cm Skrzydło: Klasyczne żeberkowe, z kesonem z przodu, kryty folią Klasyczne usterzenie Na tą chwilę gotowe są żeberka do centropłata i statecznik poziomy, pionowy zostało skleić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michau Posted April 11, 2010 Share Posted April 11, 2010 Nie wiem czy z cięciwą na końcówce nie przesadziłeś- 12cm to trochę mało. To taka wstępna uwaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondynixx Posted April 12, 2010 Author Share Posted April 12, 2010 Źle spojrzałem na plan, końcówki mają 15 cm Na razie tyle, z czasem dojdzie tego więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.