tomson Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Witam Miałem w zapasie rdzeń styro 1000mm rozp. ,a że mój Troll już jest zmęczony trochę postanowiłem wykonać sobie coś od podstaw własnego. Zapędy były w kierunku Extry ale rdzeń który posiadałem jest o profilu Clark, więc model jest niesprecyzowany Zaprojektowałem sobie kadłub i wyszło takie cudo Ostatnie dni się bardzo spieszyłem bo chciałem zdążyć na zbliżającą się sobotę i otwarcie sezonu na lotnisku w Parzniewie Zamówiony aerograf się spóźnił i już chyba nic nie pokombinuje z efektami Kadłub ma długość 800mm Skrzydło 1000mm rozp. z lotkami Zawiasy z dyskietki do lotek Polatam nim trochę jak się uda :wink: ,a następnie wracam do budowy Toto Brak zapasu serw zmusza mnie do przekładania z modelu do modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Dasz oblatać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Dasz oblatać ?? ...a nie popsujesz ?? :wink: Jasne że dam, ufam w twoje doswiadczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 ..a nie popsujesz ?? :wink: a nie wiem Zafirek sam latał-stał w miejscu, a to o nie wiem jak bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Modelik cacy :!: Czym zamierzasz to pędzić :?: Jak będzie latało a napewno będzie :!: to byś przygotował plany bo mam w zapasie troszke sprzętu po glosticku :!: A nie wiem co teraz zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Znając Tomka i jego doświadczenie modelarskie to szkoda robic taki model On jak zwykle tak wykombinował że jego konstrukcje same latają, a pilot mu tylko przeszkadza. Oblatywałem mu Zefirka, więcej strachy przed niż w trakcie, model po wyrzucie sam leciał. I po opuszczeniu rąk stał na wietrze w miejsu nawet nie opadając Jedyny model Tomka którym dało się latać to był ( chyb ajeszce jest) TROLL wykonany przeze mnie W tym modelu pilot jest niezbędny w reszcie można zapomniec o lataniu tylko zając się przeszkadzaniem w locie A tak już bardziej poważnei jutro oblatamy to powiemy co i jak lata i czy warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 ja juz widze ze warto , wlasnie przymiezam sie do kupna calej elektyki do elektrykow (motoszybowiec i wilga) ale przydalby sie jeszcze jakis samolocik tego typu czekam na relacje z oblotu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 ja juz widze ze warto zalezy jak na to spojrzeć ja lubię nerwowe modele ten będzie pewnie sam latal Już niedługo się okaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Jak oblatywałeś Zefirka to widziałem śmiesznie to wyglądało! A teraz czekam na relacje z lotów!!! No i oczywiście filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Jest stało się, dzisiaj @Motyl przeleciał (obleciał) mój model Film zamieściłem dla porządku w dziale z filmami, na skróty tutaj LINK Model bardzo ostro reaguje na lotki które są na całej długości płata Z powodu braku wzniosu przy silnym wietrze jest nerwowy i przy małej prędkości potrafi się przewalić na skrzydło Mnie się podoba można nim pokręcić fikoły Zestaw napędowy jest wyjety z Trolla: TowerPro Bm2408-21 Outrunner regulator Dualsky 3 Serwa Hitec HS-55 Pakiet Li-pol 1320mAh 12C 3S1P 11.1V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 ja juz widze ze warto zalezy jak na to spojrzeć ja lubię nerwowe modele ten będzie pewnie sam latal Już niedługo się okaże I jak model lata? Wdać że fajnie! pilot jest mu potrzebny bo chyba sam by za długo nie pociągnął! Nerwowy to jest a bynajmniej tak wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 No jest nerwowy, ale za dużo powiedzieć nie moge bo dość ostro wiało:D Małe korekty silnika w doł w prawo to się jeszcze okaże Sam lot na prędkości jest OK, gorzej przy "szybowaniu" bo doś wcześnie chce się zwalić w korka na skrzydło, ale ma ta zdradziecką właściwość że mimo chęci zwalenia w korka reaguje na lotki i małe doświadczenie pilota może zostać szybko oszukane ze to niby przechył od wiatru Uważam że gdyby przy tym profilu posiadał wznios zupełnie lepiej by latał na mniejszych prędkościach, a akro jako takei by też pokręcił. TOMSON nie jest znowu jakimś tam doświadczonym pilotem któremu samostateczność by przeszkadzała przy AKRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Widziałem model na otwarciu lotniska b. fajny niestety nie załapałem się na oblot. Już filmik się ładuje :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.