giboniek Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam, posiadam nadajnik Turnigy 9x, moduł Corona z odbiornikiem. Mam problem z bindowaniem. Robię wszystko tak jak instrukcja nakazała: 1. Włączam nadajnik trzymając przycisk programowania. 2. Włączam odbiornik trzymając przycisk bindowania. 3. Wyłączam Tx, Wyłączam Rx. 4. Włączam Rx, włączam Tx. Miga lampka i cisza ;/ Co począć mam ? P.S. próbowałem się oddalić na odległość powyżej 1 m i nic nie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafit Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Sprawdź: 1) wyciągnij moduł z aparatury i zobacz czy któryś z pinów nie jest wciśnięty do środka aparatury! (dość popularna usterka) 2) czy po punkcie 2. w/g twojego opisu masz 2 x mrugnięcie diody na odbiorniku? 3) powtórz punkt 4 (minimum 2 razy), poczekaj za każdym razem co najmniej 1 minutę. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giboniek Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Sprawdź: 1) wyciągnij moduł z aparatury i zobacz czy któryś z pinów nie jest wciśnięty do środka aparatury! (dość popularna usterka) 2) czy po punkcie 2. w/g twojego opisu masz 2 x mrugnięcie diody na odbiorniku? 3) powtórz punkt 4 (minimum 2 razy), poczekaj za każdym razem co najmniej 1 minutę. Powodzenia 1) Z pinami wszystko gra. 2) Tak jest 2x mrugnięcie 3) Właśnie to zrobiłem(czekałem ponad 1 minutę) i nic. Pozostaje odesłać do Chin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafit Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zakładam, że masz tylko 1 nadajnik/odbiornik. Możesz więc poszukać jeszcze kogoś z twojej okolicy, kto posiada ten nadajnik/odbiornik i spróbować połączenia na krzyż. (Twój odbiornik/ czyjś nadajnik i na odwrót) Dało by się wtedy stwierdzić co jest na prawdę uszkodzone, nadajnik, odbiornik czy coś jeszcze innego. Odnośnie odsyłania, to obawiam się że taniej będzie kupić nowy Sprawdź ceny wysyłki do Hong Kongu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zapłacisz ~35zł za polecony priorytet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giboniek Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 To teraz prośba: Czy jest ktoś z Krakowa kto mógłby pomóc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOBAS Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam, posiadam nadajnik Turnigy 9x, moduł Corona z odbiornikiem. Mam problem z bindowaniem. Robię wszystko tak jak instrukcja nakazała: 1. Włączam nadajnik trzymając przycisk programowania. 2. Włączam odbiornik trzymając przycisk bindowania. 3. Wyłączam Tx, Wyłączam Rx. 4. Włączam Rx, włączam Tx. Miga lampka i cisza ;/ Co począć mam ? P.S. próbowałem się oddalić na odległość powyżej 1 m i nic nie pomaga. mnie się coś wydaje że powinieneś coś zrobi odwrotnie wpierw przyduszasz pstryczek i podłanczasz zasilanie do odbiornika później przyduszasz pstryczek i włączasz nadajnik :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giboniek Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Dodam, że próby przeprowadzałem na zasilaniu z BECa od regla TP 25A oraz zwykłych 4 x AA. Problem rozwiązany. Co się okazało: 1. Po pierwsze primo trzeba trzymać przycisk bindowania na odbiorniku nie do mrugnięcia dwa razy diody tylko dłużej a mianowicie okolo 30-40 s. 2. Po drugie primo ultimo pomimo ładnego, niepokrzywionego wręcz idealnego stanu styków nadajnika Turnigy 9ch nie było połączenia. Konieczne było ich delikatne podoginanie i aparatura działa jak marzenie. Pozdrawiam, Michał =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_pablito Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Witam Po licznych eksperymentach z dziesiątkami odbiorników i modułów DSSS z naszego klubu mogę śmiało powiedzieć, że poniższe twierdzenie jest zupełnie sprzeczne ze stanem faktycznym. Nie trzeba nawet czekać do drugiego mignięcia diody. Dotyczy to odbiorników 4, 6 i 8ch DSSS Corony. 1. Po pierwsze primo trzeba trzymać przycisk bindowania na odbiorniku nie do mrugnięcia dwa razy diody tylko dłużej a mianowicie okolo 30-40 s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.