miros18 Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Co sadzicie o tym heliku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puskal Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 FP czy CP? bo mam FP i go nawet lubie (pomimo kilku wad) więc mógłbym coś napisać więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 A możesz napisać czym one sie różnią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puskal Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 FP- stały skok CP- zmienny skok mam FP czyli śmigłowiec w którym wznoszeni i opadanie jest tylko i wyłącznie sterowane obrotami silnika. W wersji CP góra dół (czyli w tak naprawdę ciąg) reguluje się zmianą skoku łopat wirnika głównego. Tak naprawdę to reguluje sę to i skokiem i obrotami wirnika. Dzięki możliwości regulacji skoku możesz precyzyjeniej sterować wznoszeniem-opadaniem, jak również dzięki możliwości ustawieniu ujemnego skoku można wykonać lot odwrócony (odwrócić ciąg) jednak na to bym nie liczył w HB. Ogólnie HB to jest zabawka dla modelarza, ale może się nią naprawdę fajnie pobawić. Ja mam od dwóch lat HB i większość czasu przewisiałem w pokoju. Dopiero od zeszłych wakacji wychodze z nim na dwór przy bezwietrznej pogodzie, i nie tylko wiszę ale również latam. HB wykonasz tak naprawdę tylko proste loty ale i tak emocjonyjące (super odgłos przelatującego modelu śmigłowca). Aby polatać bardziej akrobacyjnie potrzebny jest jednak większy model. Mnie narazie na taki nie stać więc bawię sie HB Ja mogę tylko powiedzieć cos o HB FP gdyż CP nie miałem. Jak bym teraz miał wybierać to kupiłbym CP. Ale nadal trzeba pamiętać, że to raczej zabawka (jednak silnik na ogonie to nie to samo co przeniesienie napędu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Sorki ze sie wycinam w temat ( jezeli bardzo to razi to prosze o usuniecie) z czego zrobic palaki do podwozia treningowego ?? - wegla nie mam:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Chodziło mi właśnie o stały skok, mam do kupienia takiego używanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 HB to prawie to samo co DF. Po 2 dniach latania tym cudem moge powiedziec tak : Zabawa PIERWSZA KLASA ! fakt faktem pierwsze skoki to dramat byl. Ale potem jak sie wszystko ustawi ladnie. WYWAZY LOPATY, wywazy smiglo ogonowe to wisi prawie sam:) Narazie trudnio jest mi powiedziec jak lata ( narazie wisze) bo moje umiejetnosci jeszcze troche leza. Teraz czekam na nowe podwozie bo wczoraj skasowalem :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.