Lord Rzeźnik Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam. Otóż mam zamiar przejść na 2.4 gHz , a moduł 35 mHz zostawić do mniej ważnych modeli ,których nie będzie mi zal rozbić. I teraz pytanie. Który moduł ma zastąpić obecny? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7380&Product_Name=Corona_2.4Ghz_JR_Module_&_Rx_%28V2_DSSS%29 czy http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7381&Product_Name=Corona_2.4Ghz_Futaba_Module_&_Rx_%28V2_DSSS%29 Oba są w podobnej cenie i oba pasują do mojej aparatury . I różnią się chyba tylko wyjściem na antenę oraz tym, że tańszy ma większy zasięg. Czy są jeszcze jakieś inne istotne różnice ? Co byście wybrali na moim miejscu ?
Janosik72 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 A czemu sadzisz ze 2,4ghz jest bezpieczniejsze? sa opinie ze tez zostaja zaklocone . znam dwa takie wypadki :swoj -totalny zanik lacznosci na odleglosci 70-100m i kolegi -ale tam musimy pretestowac dokladnie modul nadawczy, wtedy cos napiszemy dokladnie co sie dzialo . Jaan
Robert Holeczek Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Czy moduł z pierwszego linku na pewno pasuje do Eclipse7? Wydaje mi się, że nie (zobacz chociażby jak jest mocowany moduł w Hitec'u).
Lord Rzeźnik Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2010 A, rzeczywiście. Zmylił mnie komentarz. Racja, że nie pasuje. Czyli pozostaje ten drugi. @Janosik72 : Na pewno nie ma tyle, co przy zwykłym 35 mHz. A już się zbyt wiele razy zawiodłem na 10 metrach np...
Janosik72 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Wiesz , mnie nie musisz przekonywac , sam latam na 2,4, Ale kolega wlasnie wrocil na 35 z powodow bezpieczenstwa. Kazdy sznurek ma dwa konce :wink: Jan
Cocpit Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam A dlaczego nie JETI.Sam go używam w Eclipse 7 i jest super.Zamontowałem moduł TU w środku radia.Dzięki Jetibox zwiększyły się możliwości konfiguracji tego radia, no i jest telemetria.Naprawdę warto .Daj sobie spokój z tymi Coronami, Assanami i innymi podobnymi. Wyrzucisz tylko kasę w błoto.Ja przetestowałem i Coronę i Assan ,Uwierz mi że nie dorównują Jeti.Działam już ponad rok na Jeti zero problemów.
Leszek_K Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Cocpit - a jak przetestowales Jeti, Assana i Corone. Mozesz wrzucic jakies wyniki i sposob testowania?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.