upgrayedd Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Mam pewną prośbę i zarazem pomysł - może uczniowie przygotowujący się do testu gimnazjalnego i ci, którzy już go mieli mają jakiś pomoce naukowe w jednym miejscu?? Chodzi mi na przykład o najważniejsze daty, albo coś z polskiego np. co to są imiesłowy, okoliczniki itp. Sam za jakiś czas wrzucę JPG z wzorami mat-fiz-chem. Takie rzeczy są bardzo przydatne, bo z własnej autopsji wiem, że większość czasu na naukę zajmuje samo znalezienie danej informacji. Pozdrawiam, stecio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Cześć. Ostatnio na lekcji WOS-u nauczyciel mówił że nie będzie podobno szczegółowo np. rozprawki z danej lektury tylko że będzie np. charakteryzacja jakiegoś bohatera z czasów II Wojny Światowej. Z pewnością Te egzaminy wymuszają od uczniów myślenia logicznego. Wzory fizyczne czasem są podane w zadaniu tylko trzeba je odpowiednio zastosować lub przekształcić. Ja również będę pisał egzamin w następnym tygodniu. Niestety piszę na sali gimnastycznej czego bardzo nie lubię. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 OK. Wzory do pobrania tu: http://rapidshare.com/files/378820638/CCF20100422_00000.jpg.html Mam nadzieję, że komuś pomogłem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 To i ja coś dorzucę: Dłuższe i krótsze formy wypowiedzi pisemnej: http://rapidshare.com/files/379983077/D__u__sze_i_kr__tsze_formy_wypowiedzi_pisemnej.ppt.html Powtórzenie materiału literackiego z języka polskiego: http://rapidshare.com/files/379983158/Powt__rzenie_materia__u_literackiego_z_jae_zyka_polskiego.ppt.html Oraz epika: http://rapidshare.com/files/379983069/epika.ppt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_zolwik_94 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Wzory z fizyki http://img707.imageshack.us/img707/7195/zdjcie0071s.jpg Przepraszam za jakość, ale chwilowo nie mam skanera :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Dzięki Dzialeczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Kurde ja to się obawiam tylko części humanistycznej... Jestem młotem humanistycznym i nie wiem jak mi to wyjdzie, dobrze że chociaż piszę dłużej z powodu dysortografii Ja obstawiam ze główną tematyką będzie II wojna światowa... Tak więc możliwe że przyda się znajomość książek : "Dywizjon 303" i "Kamienie na szaniec". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Z pewnością będzie II Wojna Światowa. Możliwe że również Katyń(bo była pełna rocznica) Mój nauczyciel stawia że głównymi lekturami będą: Zemsta, Romeo i Julia, Antygona, Mały Książe, Kamienie na szaniec, Latarnik, Syzyfowe Prace. Czyli większość z okresów wojennych oraz porusza wątek patriotyzmu. Ja obawiam się treści ostatniego zadania. Matematyka powinna pójść gładko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Gdy były egzaminy próbne z matmy to wychodziłem po połowie wyznaczonego czasu ... i zawsze ok. 40 punktów zdobywałem. Bo w matmie to jest tak. Nie znam wzoru to policzę swoim sposobem (czyt. zawsze liczę inaczej niż reszta) zaś na części humanistycznej czegoś nie wiem to już nawet nie mam co próbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 No tak... Ale i tak nie powinieneś wychodzić podczas egzaminu! Wiesz jaki to stres dla tych co są w połowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Wiem bo na części humanistycznej wychodzę na sam koniec Ale nie mam zamiaru się tym przejmować że na tej części ktoś wyszedł wcześniej niż ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Dobra, zamiast pisać lepiej brać się za ostatnie powtórki;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Ja tą kartkę wzorów, którą zamieściłem mam w małym palcu, więc matmy już mniej się boję. Szkoda jedynie, że z anglika się nie liczą do punktacji. Anglik zawsze był banalny, a teraz ma być jeszcze prostszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Jak ja pisałem egzamin gimnazjalny to miałem do napisania charakterystykę jakiegoś bohatera z Kamieni na szaniec Weźcie pod uwagę że też coś takiego mogą wymyślić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Jak ja pisałem egzamin gimnazjalny to miałem do napisania charakterystykę jakiegoś bohatera z Kamieni na szaniec Weźcie pod uwagę że też coś takiego mogą wymyślić. No to ja bym się na tym przejechałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 A z tego co ja słyszałem to nie będzie lektur ( http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7796103,Na_egzaminie_gimnazjalnym_znow_nie_bedzie_lektur_.html ) Osobiście obawiam się pracy z polaka, jakiś pytań z historii i rzeczy z geografii, te jakieś kąty padania promieni słonecznych i jaka wtedy pora itp. Co do historii to może coś z Katyniem jak piszecie, albo Bitwa pod Grunwaldem... w tym roku 700 rocznica ! Zacząłem się przygotowywać do egzaminu wczoraj xD zrobiłem 4 testy z matmy, 2 z polaka (pytania zamknięte) i 2 z angielskiego. I trochę się ogólnie załamałem. Stecio wrzuć wzory na coś innego bo na rapidzie slotów nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Ostatnio na Wos-ie analizowaliśmy z nauczycielem tą stronkę. Ja ze szkoły odstawałem 1-2 w tygodniu testy z każdego przedmiotu(pol, mat, ang) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 A mi właśnie najlepiej humanistyczny na próbnym poszedł. Więc tego się nie boje. Gorzej z matmą, ale wystarczy znać wzory, troszke pomyśleć i bedzie ok. Angielski też ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_zolwik_94 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Szkoda jedynie, że z anglika się nie liczą do punktacji. Pomyśl o tych co zdają niemiecki :wink: . To już takie banalne nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Może pochwalicie się wynikami z egzaminów próbnych? :twisted: Zależ kto do jakiej szkoły idzie... Mi Angielski nie potrzebny do mojej szkoły średniej(egzamin). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.