Kolar Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 I jak tam po części humanistycznej? Ja jestem średnio zadowolony, w ogóle niepotrzebnie te wszystkie lektury powtarzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Średnio/ Rozprawka prosta/ zamknięte zadania średnio/ otwarte zadania proste;] Liczę na 35-40pkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Pisałeś dziś mat-fiz-bio??? EDIT: nieważne, wcześniejszy post przeczytałem EDIT2: Liczę na 35-40pkt.Ja podobnie. Nie wiecie kiedy mają być wyniki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Odpowiedzi dotychczasowe cały czas śledzę (myślę że będzie z 38) zad 1 Stary testament jest świętą księgą chrześcijan i żydów Zad. 2. Z tekstu I wynika, że król Salomon był człowiekiem roztropnym Zad. 3. Matka, którą król uznał za prawdziwą, zdecydowała się oddać swoje dziecko ponieważ bała się o życie syna Zad. 4. Dlaczego wydanie wyroku było dla Salomona trudne? Miał dwie sprzeczne wersje zdarzeń Zad. 5. Mądrość Salomona polegała na tym, że przewidział reakcję prawdziwej matki Zad. 6. Wyrażenie "salomonowy wyrok" oznacza decyzję sprawiedliwą, choć czasem zaskakującą Zad. 7. Decyzja o uwolnieniu więźnia przez Juranda świadczy o jego miłosierdziu Zad. 8. Uczynek Juranda jest zgodny z biblijnym nakazem Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj Zad. 9. Dla uczestników wydarzenia decyzja Juranda była zaskakująca Zad. 10. W tekście II potęgowaniu napięcia służy m.in. opis zjawiska przyrody Zad. 11. Nazwanie Tolimy "prawa Jurandowa przez całe życie ręka" oznacza, że był on osobą bez której Jurand nie mógł się obejść Zad. 12. W XIII i XIV w. państwo krzyżackie rozwinęło się głównie w następstwie ekspansji Krzyżaków na terytorium Prusów oraz ziemie polskie i litewskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Z tych pytań wszystko dobrze Niestety... streściłem tekst z Władcy Pierścieni, a nie o Salomonie Pociesza mnie to, że rozprawka była dość łatwa. To pytanie z WOS'u mnie zaskoczyło troszkę, ale chyba ok napisałem. Co do punktów to liczę na około 35 Muszę nadrobić mat-fiz-chem-biol'em. Życzę wysokich wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 W podanym tekście zastąp rozważania bohatera narracją w 3. osobie liczby pojedynczej. Użyj zdań oznajmujących. Ale co mogę uczynić? Przecież nie wrócę do domu, zostawiając tutaj martwego imć Froda bez pochówku. A może powinienem iść dalej? Sam zastanawiał się, co może uczynić. Wiedział, że nie może wrócić do domu, zostawiając martwego Frodo bez pochówku. Rozważał, czy powinien iść dalej. Zrobił ktoś tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Sam zastanawiał się, co może uczynić. Wiedział, że nie może wrócić do domu, zostawiając martwego Frodo bez pochówku. Rozważał, czy powinien iść dalej.Tak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101865,7819146,Egzamin_gimnazjalny_2010___czesc_humanistyczna__odpowiedzi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Wow było coś z Władcy Pierścieni :shock: Już samo to powoduje, że chciałbym napisać ten test Nie wiecie, gdzie mogę arkusze znaleźć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 http://www.echodnia.eu/assets/pdf/ED34586427.PDF Tu jest arkusz tyle że nie ma rozprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolar Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Nie wiecie, gdzie mogę arkusze znaleźć? Jeszcze dziś powinny się pojawić oficjalnie na stronie CKE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Teksty fajne, bo ogólnie raczej znane, a nawe jeśli nie z książki to WP chyba każdy oglądał i orientuje się... Pytania zamknięte łatwiutkie, nie ma nic podchwytliwego w sumie. Z otwartego to streszczenie może głupie być i obraz. Jedyne co mi się nie spodobałoby to fakt, że jest rozprawka, które słabo pisałem w gimnazjum. Nie było źle, ciekawe co jutro będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Test był prosty, z zamkniętych mam 3 błędy, lecz zawaliłem z otwartym - tym co było strescić jeden tekst. Streściłem nie ten tekst co bylo trzeba, -4pkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Locke witaj w klubie ja i 3 moich kolegów też streściło inny. Boję się jutra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Przecież pisze jak byk "Tekst I":P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 haha tępaki a każdy zawsze powtarza - czytaj ze zrozumieniem albo kilka razy aż zrozumiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Mi się jakimś dziwnym trafem udało to przeczytać!:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Jutro matma POwodzenia Idę na Lotnisko potem sobie powtórzę wzory i biologie. Znowu na sali gimnastycznej pisać :x :cry: :cry: :twisted: :roll: :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 eee nie rozumiem czemu wy tak opłakujecie tą salę gimnastyczną ? Jak dla mnie to chyba lepiej niż pisać w klasie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.