Skocz do zawartości

Wiedza w jednym miejscu.

upgrayedd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja o ocen będe miał koło 50 pkt, a wybieram się do technikum Mechanicznego na Al. Skrzyneckiego w Krakowie.

Ale dziwne ,bo u nas w szkole nic nie mowia jak to będzie z tym 'wyborem' co dalej itd,tylko złozylismy podania i tyle.

Do szkoly potrzebuje min.70 pkt.

Łacznie będe mial oczywiscie ponad 100,ale kiedy będe wiedział, ze mnie przyjeli do tej własnie szkoly? Przyjdzie jakies info do szkoly czy cos ?

Pytam,bo u nas w szkole o tym nie informuja ,nic nikt nie wie .

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

tzn wyniki egzaminu będą jutro już prawdopodobnie ,ale chodzi mi o to ,ze jak jest zakonczenie roku szkolnego,to jade wtedy z dokumenatmi do szkoly i tam się wtedy dowiaduje czy się dostałęm ,czy już wczesniej wiem o tym jakos ze szkoly czy cos ?

Opublikowano

wyniki zapewne wywieszą w szkole (przy przyjmowaniu do gimnazjum tak miałem)

EDIT:

a leżeli chodzi o punkty to mam 77 :faja:

Szkoda że część językowa się nie wlicza... ;D

EDIT:

Humanistyczny: 42

Przyrodniczy: 34

Opublikowano

Hehe, ja mam trochę mniej niż myślałem, ale i tak nie tragicznie:

hum-28

mat-38

razem 66

anglik-47

z ocenami 125

Do tej szkoły, do której się wybieram, to wystarczy.

Opublikowano

Mam 39 human, 41 matma + 80 za oceny i świadectwo razem 160 punktów do liceum najlepszego w mieście na profil matematyczno-fizyczny.

Opublikowano

liczą się wszystkie oceny :?: :?: :?:

(może tylko we Wrocławiu) liczą się matma, polski, angielski i czwarty przedmiot wybrany przez szkołę do której idę - w sumie max 100 pkt. :?

Opublikowano

Jak wy to liczycie? Nie mogłeś mieć z ocenami 125pkt bo rekrutacyjne liczy się:

50% pkt. z testu

i za każdą ocene z przedmiotów branych pod uwagę (matma, polski, język obcy i dodatkowo wybrany przedmiot)

czyli np. z testu miałem łącznie 70pkt to dostajesz 35pkt rekrutacyjnych

za 6 jest 10pkt

za 5 jest 8pkt

za 4 jest 6pkt

za 3 jest 4pkt

Opublikowano

U mnie można zdobyć max 200 punktów do szkoły ponadgim.

50 pkt. za humanistyczny egzamin+50 za mat-przyr+ 76 za oceny za 4 przedmioty wiodące(obowiązkowo polski i język, pozostałe dwa zależą od profilu)(celujący-19 bardzo dobry- 15 dobry-11 dost-7)+ 4 za pasek na świadectwie+ 12 za konkurs kuratoryjny+1 za pracę w samorządzie i jeszcze 7 za pracę w wolontariacie i inne rzeczy, nie pamiętam dokładnie już.

Dość dziwne że w różnych województwach różna punktacja.

Gość Anonymous
Opublikowano

Cześć. Wiecie może czy za prace społeczne tak jak pomoc przy powodzi dostaje się dodatkowe pkt? Mam taki papier i nie wiem czy zanieść go do szkoły czy też nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.