bzik4 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Znalazłem sobie taki oto stabilizator LM1084IT 5V. Nie jestem elektronikiem więc proszę o łopatologiczne wyjaśnienie, czy mogę sobie z niego zrobić UBEC? Z tego co wyczytałem to wytrzymuje on 5A, jest tani, wystarczą dwa kondensatory i po zlutowaniu na płytce uniwersalnej i podłączeniu odbiornika oraz pakietu lipol 2S wszystko działa, czy są jakieś przeciwwskazania do używania tego w małej spalinie? Czy będzie powodował zakłócenia pracy odbiornika? Oczywiście nie latałem na tym, ale mnie korci 8) no i oczywiście do wyjścia podłączałem głośnik żeby sprawdzić czy aby na pewno jest tam napięcie stałe :wink: i według "testu głośnikowego" jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Możesz zastosować. W fabrycznych układach (np. regulatorach) też są takie stosowane. I na pewno nie będzie wprowadzał zkłócń, tak jak układ impulsowy. Dodaj mu mały radiator. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 No to super, mój UBEC 5A kosztował mnie 5 złotych i 15 minut roboty Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że te 5A to wyciągnę tylko wtedy gdy będzie dobrze chłodzony, ale mnie w zupełności polowa wystarczy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.