Piotrek_SGM Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Witam! W pracy się wydało, że się bawię w modelarstwo no i teraz muszę się "wykazać" w imieniu kolegi i w temacie zabawek latających :mrgreen: Nie spotkaliście się może z jakimś źródłem części do produktów firmy Jamara? Kolega potrzebuje silniczka do helikopterka Jamara Nano: Wiem, że temat wydaje się błahy, ale postawcie się w sytuacji synka kolegi :rotfl:
Pablolotnik Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 W niektórych chinskich mikroserwach są takie same silniczki .Tylko nie psuj sprawnych serw bo to za drogo wychodzi lepiej wykorzystaj jakies stare ,uszkodzone.
Piotrek_SGM Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Opublikowano 2 Maja 2010 Mikroserwach? Nie sądzę - spójrz na wymiary.
Y/F-22 Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 Nie w mikro, ale w HS-81 są takie na pewno, sam ostatnio rozbierałem to serwo.... Zajrzyj tu.... http://www.allegro.pl/item933146425_jamara_nano_heli_3_silniki_3_kanalowe_ster.html
Piotrek_SGM Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Opublikowano 2 Maja 2010 Nie w mikro, ale w HS-81 są takie na pewno, sam ostatnio rozbierałem to serwo.... Hmmm.... zerknę, bo mam jakieś HS-81 uszk. Zajrzyj tu.... http://www.allegro.pl/item933146425_jamara_nano_heli_3_silniki_3_kanalowe_ster.html O, to ciekawy i realny trop. Dzięki. Napiszę do kolesia.
Piotrek_SGM Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Opublikowano 2 Maja 2010 mam takie 2 silniki jak chcesz to pm Dzięki, odezwę się zaraz.
Piotrek_SGM Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Opublikowano 4 Maja 2010 Z allegro nie odpowiadają, pawel66 chwilowo też nie. Ustaliłem z właścicielem modelu, że silniczek jest na 3.7V Może jeszcze ktoś ma jakiś pomysł?
Piotrek_SGM Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Opublikowano 12 Maja 2010 Wielkie dzięki pawel66 za silniczek. Jak kolega wypróbuje to się pochwalę czy Helik lata (na tyle, na ile on w ogóle lata bo się nie orientuję) "Pomógł" dla Ciebie i dla Y/F-22 zresztą też (za link Allegro) ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.