Gites Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Witam, Posiadam klona Lamy V3 o nazwie Double Horse 9084. O taki: Model reaguje z odczuwalnym opóźnieniem na drążki. Czasem jest to pół sekundy a czasem nawet i dwie. Akumulator w modelu naładowany na full, akumulatorki w aparaturze świeżynki. Bardzo utrudnia to mi, jako początkującemu, opanowanie lotów tym helikopterem. Najbardziej irytujące i jednocześnie niebezpieczne jest opóźnienie przy sterowaniu obrotami głównego wirnika. Raz miałem sytuację kiedy model wisiał mi pod sufitem jeszcze ze dwie sekundy po tym jak przeciągnąłem drążek obrotów w dół. Czy oryginalna Lama V3 też potrafi mieć takie fobie? Pozdrawiam, Gites Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Nie wiem czym jest spowodowane takie opóźnienie ale Lama czegoś takiego nie ma. A przynajmniej moja nie miała i te z którymi miałem styczność. Jeżeli problemy dotyczyłyby tylko ruchów helika w płaszczyźnie podejrzewałbym luzy na serwach lub ich uszkodzenie ale to że nie chce zejść z obrotów po cofnięciu gazu to zakrawa na jakśą dziwaczną wadę elektroniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 [...] Jeżeli problemy dotyczyłyby tylko ruchów helika w płaszczyźnie podejrzewałbym luzy na serwach [...]To coś nie ma nawet serw. Nie ma opcji ruchu w bok a przód/tył sterowany jest obrotami śmigła na ogonie (jest skierowane osią do góry). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 to nie jest to nawet klon lamy a jedynie wygladem ją przypomina... zabawka zwykla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Raz miałem sytuację kiedy model wisiał mi pod sufitem jeszcze ze dwie sekundy po tym jak przeciągnąłem drążek obrotów w dół. Gites Tak raczej mają wszystkie modele wirnikowe. Mój copter nie ma żadnych opóźnień, a pod sufitem zachowuje się właśnie tak jak piszesz. Jakby się przysysał. Pozdr!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Gites, jak słusznie zauważył robraf, to nie jest żaden klon lamy E-Sky, bo to chyba miałeś na myśli, co najwyżej marna podróba albo zwykły zbieg okolicności, że model jest podobny z wyglądu. Może rozważ zmianę tematu żeby nie dezorientować ludzi? Co do opóźnień Lama E-Sky nic takiego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Popieram, intensywnie eksploatuje Lamę Comanche od 1 roku, śmiga nadal bez opóźnień...a co lepsze wymieniałem tylko łopaty...... Może zakłócenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Niestety jedyny sensowny lot, jaki można wykonać tym wynalazkiem, to prosto do kosza na śmieci :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Niestety jedyny sensowny lot, jaki można wykonać tym wynalazkiem, to prosto do kosza na śmieci :wink:Najpierw muszę potrenować lądowanie wewnątrz okręgu o średnicy 30cm ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.