qba Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Witam Ostatnio kupiłem na Allegro kupiłem coxika To już mój drugi bzyczek ale tym razem ze zintegrowanym zbiorniczkiem, tłumikiem, dwoma głowicami i kluczykiem Poprzeglądałem plany na coxika i trafiłem cos ale wicherkowatego wiec jak mam robic zagraniczna konstrukcje to już cos Polskiego tym bardziej iż na szafie sezonowaly się skrzydełka od podobnego latadla Kadłub powstał może w 30 minut potem stateczniki i wszystko złożone do kupy w przeciągu 2h Wisi i straszy w pokoju może kiedyś poleci Wicherka goni cala eskadra min Mewa (która z sufitu spadla razy kilka ) Kawasaki, jakis meser i inni p.s. Ten model to bardziej taki zarcik nizli model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Nie widzę tu żadnego żartu, a porządny, klasyczny modelik. Może byś go tak jednak skończył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 jak to styłu to papierówki Coxik je zmiecie i szkoda że ma śmigło od gumówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Nawet mam do niego wszystko (no moze nie mam podwozia ale to malo ważne ) ale jakos mi sie niechce odezwe sie w tym watku na wiosne pewnie chyba ze wicherek spadnie z sufitu p.s. ale mam syf na kartonowcach p.s. smiglo to COX made in usa łoryginalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Ale zapasy kużu tam masz - jak sie to pisze :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Super sa te COXiki, sam myslalem o jednym :-) Ale z tlumikiem i regulacja obrotow LarsD takie dodaki robi :-D Tylko za taki komplet drogo wyjdze :? Chyba lepiej jakies inne malenstwo skolowac. Qpa, latales juz na COXiku? Tym pierwszym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Tak latalem na pierwszym tylko brak tlumika to traszna wada nie dośc ze pluje wszedzie olejem to jest strasznie glosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 własnie licytowałem tekiego coxa ale w ostatnich sekundach mnie przelicytowali, było 72zł( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 To ja dalem mniej za moj zestawik Jak znajde wasp-a lub norvel-a to coxik bedzie do handlu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 To ja dalem mniej za moj zestawik Jak znajde wasp-a lub norvel-a to coxik bedzie do handlu :wink: heh własnie wygrałem aukcje takiego samego nowego silniczka za 56zł:DChce go wsadzic do wicherka 10RC . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 a na jakim paliwie latasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 metanol rycyna i nitro chyba 10 % moj silniczek trafia na allegro tylko fotki porobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Jak znajde wasp-a lub norvel-a to coxik bedzie do handlu :wink: Qpa znalazł w końcu Waspa, a że ja mu w tym pomogłem, to akurat silniczek leży jeszcze u mnie. Norvel i Wasp to podobne silniczki, ale jednak gołym okiem są widoczne różnice. Ten z większą głowicą to mój Norvel 061 (kupiony jako Kamdax), a ten czyściutki to AP 061 Wasp. Przy okazji mogłem zobaczyć, jak wygląda oryginalny tłumik, bo ja nie miałem tłumika i potem dorobiłem go na podstawie zdjęcia. Głowica była większa, to i proporcjonalnie tłumik też wydawał się większy Teraz widzę, że wystarczyłby dużo mniejszy tłumiczek (silniki mają tą samą pojemność ok 1cm3). Kilka fotek tych silniczków: Dane Wasp z pudełka to 3600 do 14800 obr/min na śmigiełku 6x3. Mój Norvel w modeliku Mig15 (napęd tunelowy) miał około 20000 obr/min (ale mierzone na podstawie analizy dźwięku). Natomiast śmigiełko 7x4 w F4U było wyraźnie za duże. PS Myślę Qpa, że nie będziesz miał za złe, że wtrąciłem się w Twój wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 widzialem na wlasne oczy ,to takie male jak gaznik w pozadnym duzym silniku, ale skoro dla niektorych male jest piekne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Śliczniusie zabaweczki! I to ze świecą!? Czego to ludziska nie wymyślą, rzekł plemnik do plemnika, wypływając z ucha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 To już wole te marnujące się 4t niz takei zabaweczki Toć to więcej huku robi nież wiatru za śmigłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.