Skocz do zawartości

Wicherek :P

qba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:lol:

Witam

Ostatnio kupiłem na Allegro kupiłem coxika :D To już mój drugi bzyczek ale tym razem ze zintegrowanym zbiorniczkiem, tłumikiem, dwoma głowicami i kluczykiem :D Poprzeglądałem plany na coxika i trafiłem cos ale wicherkowatego ;) wiec jak mam robic zagraniczna konstrukcje to już cos Polskiego :D tym bardziej iż na szafie sezonowaly się skrzydełka od podobnego latadla :) Kadłub powstał może w 30 minut :) potem stateczniki i wszystko złożone do kupy w przeciągu 2h :)

Wisi i straszy w pokoju :) może kiedyś poleci :)

Obraz009.jpg

Obraz010.jpg

Obraz011.jpg

Wicherka goni cala eskadra min Mewa (która z sufitu spadla razy kilka :D) Kawasaki, jakis meser i inni :)

p.s. Ten model to bardziej taki zarcik nizli model :D

Opublikowano

Nawet mam do niego wszystko (no moze nie mam podwozia ale to malo ważne :D) ale jakos mi sie niechce :P odezwe sie w tym watku na wiosne pewnie chyba ze wicherek spadnie z sufitu :lol:

p.s. ale mam syf na kartonowcach :lol:

p.s. smiglo to COX made in usa :D łoryginalne :P

Opublikowano

Super sa te COXiki, sam myslalem o jednym :-)

Ale z tlumikiem i regulacja obrotow LarsD takie dodaki robi :-D

Tylko za taki komplet drogo wyjdze :? Chyba lepiej jakies inne malenstwo skolowac.

Qpa, latales juz na COXiku? Tym pierwszym?

Opublikowano

Tak latalem na pierwszym tylko brak tlumika to traszna wada nie dośc ze pluje wszedzie olejem to jest strasznie glosny :)

Opublikowano
To ja dalem mniej za moj zestawik :)

Jak znajde wasp-a lub norvel-a to coxik bedzie do handlu :wink:

heh własnie wygrałem aukcje takiego samego nowego silniczka za 56zł:DChce go wsadzic do wicherka 10RC .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak znajde wasp-a lub norvel-a to coxik bedzie do handlu :wink:

Qpa znalazł w końcu Waspa, a że ja mu w tym pomogłem, to akurat silniczek leży jeszcze u mnie.

Norvel i Wasp to podobne silniczki, ale jednak gołym okiem są widoczne różnice.

Ten z większą głowicą to mój Norvel 061 (kupiony jako Kamdax), a ten czyściutki to AP 061 Wasp.

Przy okazji mogłem zobaczyć, jak wygląda oryginalny tłumik, bo ja nie miałem tłumika i potem dorobiłem go na podstawie zdjęcia.

Głowica była większa, to i proporcjonalnie tłumik też wydawał się większy :lol:

Teraz widzę, że wystarczyłby dużo mniejszy tłumiczek (silniki mają tą samą pojemność ok 1cm3).

Kilka fotek tych silniczków:

wasp1.JPG

wasp2.JPG

wasp3.JPG

Dane Wasp z pudełka to 3600 do 14800 obr/min na śmigiełku 6x3.

Mój Norvel w modeliku Mig15 (napęd tunelowy) miał około 20000 obr/min (ale mierzone na podstawie analizy dźwięku).

Natomiast śmigiełko 7x4 w F4U było wyraźnie za duże.

PS Myślę Qpa, że nie będziesz miał za złe, że wtrąciłem się w Twój wątek :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.