Goodman Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Witam! Mam pytanko czy aparaturka dołączona do symulatora REAL FLIGHT G5 ona będzie działała pod PhoenixRC ? Czy PhoenixRC ją rozpozna? Moja aparaturka nie ma gniazda aby podłączyć symulator więc 3eba się będzie posiłkować interfejsem z symulatora Dziękuję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 PhoenixRC chyba niema chyba dedykowanych aparatur' wiec jeżeli aparatura jest rozpoznawana przez komputer jako joystick to zdziwiłbym się gdyby nie działało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goodman Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 PhoenixRC chyba niema chyba dedykowanych aparatur' Oczywiście ,że ma dlatego pytam... A jak ktoś posiada RF5 proszę napisać czy widnieje jako joystik czy jako interfejs USB ? No i czy Phoeniks rozpoznaje "aparaturkę" RF5 Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 na tym zdjęciu widać nazwy normalnych aparatur czyli takich do latania prawdziwymi modelami szczerze mówiąc to nie wiem o co ci chodzi :roll: masz jakaś aparaturę lotnicza? do tego symulatora (chyba)podłącza się normalna aparaturę przy pomocy kabla USB dołączonego do symulatora na zdjęciu widać http://www.phoenix-sim.com/purchase. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goodman Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 na tym zdjęciu widać nazwy normalnych aparatur czyli takich do latania prawdziwymi modelami szczerze mówiąc to nie wiem o co ci chodzi :roll: masz jakaś aparaturę lotnicza? do tego symulatora (chyba)podłącza się normalna aparaturę przy pomocy kabla USB dołączonego do symulatora na zdjęciu widać http://www.phoenix-sim.com/purchase. Oczywiście ,że mam aparaturę ale ona nie ma wyjścia pod symulator. Dlatego pytanie jest takie czy kupując RF5 będzie można latać tą aparaturą z RF5 na Phoenixie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Raczej nie da się. Interfejs Phoenixa jest jego kluczem sprzętowym i musi działać z aparaturą z wyjściem trenera. Co zresztą pisze na stronie producenta :roll: Phoenix is supplied with its own USB interface which must be connected to the training port of a compatible radio/transmitter in order to successfully control the simulated models. Some makes/models of radio may require an extra adaptor. A full list of compatible radios can be found below: [...] Please note that the following transmitters are not supported: • USB controller devices and joysticks • Spektrum DX7 "SE" version (This radio has no training output for R/C simulators) • Hobbyzone transmitters and any transmitter included with ParkZone or E-Flite Ultra Micro products • All Walkera except 2401, 2601, 2402, 2602 and 2801 (see above) • Any other transmitter without a compatible training port http://www.phoenix-sim.com/support.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goodman Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 No i właśnie o to mi chodziło za co bardzo dziękuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.