ToMarkov Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Jako, że już pewien czas temu ktoś z władających usunął mój temat w którym prezentowałem swoje pierwsze kroki w balsie i sklejce zamieszczam fotke z stanem modelu na dzień dzisiejszy. Idzie mi to opieszale bo chce go wykonać ładnie ( co tez jeszcze pozostawia wiele do życzenia) Jak juz pisałem jest to mój pierwszy cało-drewniany samolocik więc jest jeszcze pełno niedociągnięć. To co na zdjęciu waży 147g - oprócz tego jest jeszcze ster wysokości ale niezamocowany więc niewidoczny na zdjęciu. W tej chwili zabieram się za kończenie skrzydła - no i później kabinka z która pewnie będę miał najwięcej kłopotów nie patrząc na oklejanie bo to też mi jeszcze przy stwarza kłopotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 na zdjęciach wygląda ładnie tniesz to wszystko włośnicową? - niema poprzypalanych kantów żeberka chyba jeszcze nieprzyklejone bo 3 od prawej jest krzywo jakieś plany? jaka jest przewidywana waga rozpiętość to chyba 1 metr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Buduje identyczny model... tylko troche dalej jestem... u mnie rozpietosc to 94cm zastanawiam się albo dam silnik 800g ciagu i oszczedze sobie 100g( mniejsze pakiety) albo dam silnik o ciagu 1200g i model bedzie wazyl okolo 600- 650g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 to ja szybciutko plany poproszę bardzo niska waga :mrgreen: ja na początek wkładałbym ten lżejszy jak będzie zaszłaby to można zmienic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 pawel66, tak wszystko tne włośnicą, nie najlepiej mi to jeszcze wychodzi, żeberka jeszcze nie przyklejone - przewidywana waga do lotu 800-900g. Plany sa na stronie www.energy-3d.yoyo.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.