FERFI Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Cześć wszystkim... Na imię mi Michał, mam 23 lata, mieszkam w okolicach Poznania - w Chodzieży. Modelarstwo RC, pomimo bardzo małego stażu (rok) ma być rozrywką po pracy i w wolnym czasie. Jestem przedstawicielem handlowym w branży budowlanka - lakiernictwo/blacharstwo samochodowe - kosmetyka samochodowa. Moją przygodę z RC, rok temu, zapoczątkował motoszybowiec "zabawka" - zapewne dobrze znany wszystkim "Oriole". Pomimo tego, że jest to zabawka, muszę przyznać, że potrafi dać całkiem dużo frajdy i tak też do tej pory było - posklejany w kilku miejscach ale sprawny nadal i w ciagłej eksploatacji. Oprócz tego posiadam heli, Lama V3 do polatania po domu Mam zamiar kierunkować się w Samoloty spalinowe jednak sam symulator (Aerofly Pro Del.) nie wystarczy do nauki lotu więc kupiłem Cessnę 480 RTF od Pelikana. Jutro kurier dostarczy go w moje ręce i na tym właśnie modelu mam zamiar nauczyć się latać (mam nadzieję, że nie będzie się ciężko odzwyczaić od sterowania ciągiem silników ) zanim przesiądę się na spalinówkę. Tym samym z dniem jutrzejszym oczywiście jeżeli pogoda dopisze odbędę pierwszy lot samolotem 4CH. (Ps. Cessnę strasznie cięzko dostać, szybko się wysprzedają w sklepach internetowych - aż takie parcie na ten model jest?)... Na forum bywam już od jakiegoś czasu, czytałem głównie porady i wskazówki dla początkujących jednak konto postanowiłem założyć dopiero teraz kiedy mam troszeczkę "lepszy" model niż zabawka, jeżeli Cessnę można lepszym nazwać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.