Szadzio23 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Przed dwoma dniami kupiłem ten model zainspirowany recenzją Ładziaka. Wszyscy polecają silnik bezszczotkowy wraz z regulatorem i lipolem do niego. Może ktoś pomógłby nowicjuszowi i podał jakieś konkrety (linki). Byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 I jeszcze dlaczego nadajnik jest 4ch, a odbiornik 6ch, przecież bez nadajnika 6ch te dwa kanały w odbiorniku stają się bezużyteczne. Bardzo mnie to ciekawi, dlatego z góry dziękuję za zaspokojenie mojej dociekliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Ja latałem 3 lata temu na pierwszej wersji na niej nauczyłem się latać. I powiem wam że już pierwsza wersja slow flayer po zmniejszeniu wzniosu i zwiększeniu wychyleń mogła poszaleć latałem rok więc miałem ten model w jednym palcu po dobrym rozpędzie mój mógł przelecieć na plecach około 200m potem prętkość malała i zaczynał opadać te wszyskie nema cessny itp chowają się przy dragonie i pewnie nie tylko ja tak uważam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Vertigooo a miałeś cessnę? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 pawel66, a miałeś Wing-Dragona? Tak się składa, że znam oba modele. Zrób mi na złość i pokaż, jak latasz Cessną oraz zrób rzetelną recenzję modelu - jak powyżej - bez ukrywania niedociągnięć. Ja jestem raczej cienkim pilotem, więc pokazanie walorów Cessny w powietrzu też nie powinno stanowić problemów. Tylko łaskawie nie zacznij się teraz się tłumaczyć... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 mnie chodziło raczej o to że vertigooo niema cessny a mimo to twierdzi że ona może się schować cesnną raczej nie polatam bo to już nie ten etap :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 mnie chodziło raczej o to że vertigooo niema cessny a mimo to twierdzi że ona może się schowaćJa też tak twierdzę. Podważ to. cesnną raczej nie polatam bo to już nie ten etapŻałosne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Przed dwoma dniami kupiłem ten model zainspirowany recenzją Ładziaka. Wszyscy polecają silnik bezszczotkowy wraz z regulatorem i lipolem do niego. Może ktoś pomógłby nowicjuszowi i podał jakieś konkrety (linki). Byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję. I jeszcze dlaczego nadajnik jest 4ch, a odbiornik 6ch, przecież bez nadajnika 6ch te dwa kanały w odbiorniku stają się bezużyteczne? Nie rozumiem tego, czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Wszyscy polecają silnik bezszczotkowy wraz z regulatorem i lipolem do niego. Może ktoś pomógłby nowicjuszowi i podał jakieś konkrety (linki)Ja nie polecałem. Napisałem, że przyszłościowo można wymienić. W czym Ci silnik szczotkowy nie wystarcza? Oprócz silnika, regulatora i pakietu będziesz potrzebował tez ładowarkę do lipoli. I jeszcze dlaczego nadajnik jest 4ch, a odbiornik 6ch, przecież bez nadajnika 6ch te dwa kanały w odbiorniku stają się bezużyteczne?Bo koszt jest taki sam, a różnica w masie nieistotna w takim modelu. Od przybytku głowa nie boli - dodatkowe kanały można wykorzystać przyszłościowo z innym nadajnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szadzio23 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Dzięki, będę się tym kierował w przyszłości, gdy już opanuję latanie i przyjdzie mi ochota na tuning. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam, Niestety moj pierwszy lot skonczyl sie kraksą i pewnymi uszkodzeniami. Chyba przliczyłem swoje siły i za mało poćwiczyłem na symulatorze. Leciałem może 10 sekund i gleba. http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5114 http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5111 http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5112 http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5113 Prosiłbym o pomoc w jaki sposób moge naprawić te uszkodzenia? Tzn. Czy moge przykleić statecznik pionowy i jakiego kleju mam użyć oraz w jaki sposób moge naprawić skrzydlo? Również śmigło się połamało Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 UHU Por'em przyklej statecznik, a jeżeli chodzi o skrzydło, to dobrze gdybyś miał wszystkie kawałki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 No niestety tych kawałeczków nie zabrałem, bo stwierdziłem, że nie będą potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 może by wyciąć tam prostokąty (w skrzydłach) i wkleić na ich miejsce odpadowe kawałki EPP: Ale to tylko moje skromne zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 wielkie dzieki za pomoc, chyba tak zrobie i dosztukuje takie kawałki. Tylko nie wiem czy kupie w miare mały kawałek styropianu utwardzonego i kawałek jakieś foli czerwonej do przyklejenia w to miejsce. Dosztukowane kawałki też kleić klejem UHU Por? Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 popytaj, czy ktoś nie ma do oddania niepotrzebnych odpadów EPP folia niekoniecznie, raczej kolorowa taśma klejąca; jest w niektórych papierniczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Z styropianu to nie wyjdzie -jężeli nie masz EP kup deprom potnij na paski o szerokości sztukowanego miejsca i długości ta linia pomarańczowa co zaznaczył kolega .Sklej te paski w kostke tak aby miała grubość skrzydła , wystarczy klej do styropianu - klej tą kostkę pod obciąeniem . Po sklejeniu kostki poksypolem 10 min wkleisz tą kostkę w miejsce ubytku.Jak klej zwiąże obrobisz ją do profilu skrzydła i lotki . Mastępnie zrobisz przerwą pomiędzy lotką i skrzydłem .Jeżeli masz duży ubytek należałoby to miejsce wzmocnić cienką tkaniną na żywice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Wielkie dzieki za rady. Kupiłem już klej UHU por oraz płytę deprom i spróbuje zrobić jak koledzy mi radzą. Mam nadzieje ze niedlugo znów model poleci i pojdzie mi dużo lepiej niz ostatnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.