piotr22 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Witam. Pojawił sie kolejny problem z zasilaniem nadajnika. Dokładni chodzi o to , ze pakiet który był w zestawie w nadajniku , chodzi mi 40 min bo całkowitym naładowaniu. Co może być przyczyną ?? Na pewno nie ładowarka bo ona jest na 100% ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Co to za nadajnik? Co to za pakiet? Co za ładowarka? Nowe, używane? Formowane? Jakie parametry ładowania? Trochę dużo pytań, jak na jeden post, a ci co mają magiczną kulę od zaprzyjaźnionej wróżki przenieśli się na inne forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr22 Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 no fakt . nadajnik laser 4 , pakiet hitec 9,6 V 1600 mAh , kupilem zestaw nowy ale ma juz 1 sezon . I nie wiem czemu pakiet trzyma tylko 40 min , da się coś z tym zrobić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 To jeszcze napisz, co za ładowarka i jakie parametry ładowania. Albo pakiet szwankuje (starość, efekt pamięci, padnięta cela), albo ładowarka nie doładowuje (choć twierdzisz, że na 100% sprawna - nie wiem, na jakiej podstawie). Masz jakieś mierniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr22 Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Dokładnie . Zmierzyłem napięcia w ładowarce i wszystko ok . http://www.nastik.pl/ladowarka-hitec-cg32-p-1163.html to jest moja ładowarka , co do parametrów ładowania to nie wiem. PS;Dałoby rade naprawic ten pakiet , czy raczej marne szanse ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Weź naładowany pakiet (luzem, nie w nadajniku), 2 szpilki i miernik. Umiejętnie operując szpilkami, będziesz w stanie zmierzyć napięcia na wszystkich 8 celach osobno. Jeśli któraś wyraźnie odstaje od innych, to pewnie padła. Jeśli nie, spróbuj powtórzyć zabieg pod obciążeniem. Wtedy może czegoś się dowiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr22 Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Ok , będę próbował jeżeli jakaś będzie trzaśnięta to wymienie . Dzieki :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 masz z pewnością jedną celę padniętą. Wydaje mi się, że Hitecowe pakiety już tak mają, że co któryś ma wadę. w GDZ znam już trzy przypadki, gdy coś takiego miało miejsce. Osobiście polecam kupić akumulatory i samemu polutować pakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Koledzy już napisali, jak sprawdzić cele w pakiecie, bo ja byłem zajęty wojną w innym temacie. Mogę przynieść usprawiedliwienie ;-) To jeszcze jedno pytanie. Ile czasu ładujesz pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.