Skocz do zawartości

Padnięty pakiet Hitec.

piotr22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pojawił sie kolejny problem z zasilaniem nadajnika.

Dokładni chodzi o to , ze pakiet który był w zestawie w nadajniku , chodzi mi 40 min bo całkowitym naładowaniu.

Co może być przyczyną ?? Na pewno nie ładowarka bo ona jest na 100% ok .

Opublikowano

Co to za nadajnik? Co to za pakiet? Co za ładowarka? Nowe, używane? Formowane? Jakie parametry ładowania?

Trochę dużo pytań, jak na jeden post, a ci co mają magiczną kulę od zaprzyjaźnionej wróżki przenieśli się na inne forum.

Opublikowano

no fakt .

nadajnik laser 4 , pakiet hitec 9,6 V 1600 mAh , kupilem zestaw nowy ale ma juz 1 sezon .

I nie wiem czemu pakiet trzyma tylko 40 min , da się coś z tym zrobić ??

Opublikowano

To jeszcze napisz, co za ładowarka i jakie parametry ładowania.

Albo pakiet szwankuje (starość, efekt pamięci, padnięta cela), albo ładowarka nie doładowuje (choć twierdzisz, że na 100% sprawna - nie wiem, na jakiej podstawie). Masz jakieś mierniki?

Opublikowano

Weź naładowany pakiet (luzem, nie w nadajniku), 2 szpilki i miernik. Umiejętnie operując szpilkami, będziesz w stanie zmierzyć napięcia na wszystkich 8 celach osobno. Jeśli któraś wyraźnie odstaje od innych, to pewnie padła. Jeśli nie, spróbuj powtórzyć zabieg pod obciążeniem. Wtedy może czegoś się dowiemy.

Opublikowano

masz z pewnością jedną celę padniętą. Wydaje mi się, że Hitecowe pakiety już tak mają, że co któryś ma wadę. w GDZ znam już trzy przypadki, gdy coś takiego miało miejsce. Osobiście polecam kupić akumulatory i samemu polutować pakiet ;)

Opublikowano

Koledzy już napisali, jak sprawdzić cele w pakiecie, bo ja byłem zajęty wojną w innym temacie. Mogę przynieść usprawiedliwienie ;-)

To jeszcze jedno pytanie. Ile czasu ładujesz pakiet?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.