grom444 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 ZAGADKA :] Gdzie wpiąć regulator silnika w czymś takim Odbiornik 3 ch AM 27MHz Heng Long ? http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/40/39/02/1040390262_1 http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/40/39/02/1040390262 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Nauczcie się w końcu, koledzy, że regulator wpina się tam gdzie w nadajniku jest kanał gazu. A on jest różnie w różnych nadajnikach. Jaki jest Twój ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Kanał 1 lub 3 w zależności jaką posiadasz aparaturę. Inaczej: Wepnij w ten kanał który odpowiada manetce gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Jaki jest Twój ? Michal to jest druga czesc zagadki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Zapominacie koledzy o Mpx tam wpinamy w kanał 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Instruktor - W Mpx wpinamy gdzie nam sie podoba. Tak jak wszystkie inne kanaly. Grom444 - Wlacz nadajnik, podlacz do odbiornika baterie i wtykajac serwo w rozne kanaly znajdz gdzie jest kanal gazu. I juz wiesz. Proste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Standartowo przewidziane jest : 1 lotka 2 wysokośc 3 kierunek 4motor 5 lotka oczywiście można dowolnie ale trzeba lekko poprzestawiać nadajnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 W Mpx wpinamy gdzie nam sie podoba. Tak jak wszystkie inne kanaly. oczywiście można dowolnie ale trzeba lekko poprzestawiać nadajnikTo jak jesteście tacy mądrzy, to przestawcie kanały w nadajniku MPX Pico i zróbcie to tak, żeby dalej w nim działał mikser V-tail. Powodzenia :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 A co to jest MPX Pico? Ale tu: http://www.multiplex-rc.de/cms/vorschau/upload/d_anleitungen/t_picoline_gb.pdf na stronie 9 jest V-tail opisany. Kurcze, nawet w Pico mozna kanaly przestawiac, tym mnie zaskoczyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 No niestety, nie można. Wiem bo miałem Pico i nawet rozbudowałem do full-opcji i 7 kanałów. Tzn. można poprzekładać wtyczki wewnątrz nadajnika ale miksery są na sztywno. V-tail, na ten przykład, między 2 i 3 kanałem, a lotki różnicowe na 1 i 5. I dlatego życzyłem wam powodzenia w tej niewykonalnej misji :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Ja jak w podpisie. 4000. To co ja biedny moge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Regulator wpinamy w drugi kanał odbiornika, o którym jest mowa w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Regulator wpinamy w drugi kanał odbiornika, o którym jest mowa w temacie. A skąd taka informacja?? Jak czytasz temat wiesz, że to nie od odbiornika zależy a od posiadanej aparatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Regulator wpinamy w drugi kanał odbiornika, o którym jest mowa w temacie. A skąd taka informacja?? Jak czytasz temat wiesz, że to nie od odbiornika zależy a od posiadanej aparatury. To odbiornik do samochodu, nikt nie lata przecież na 27 MHz AM. Nawet mam gdzieś taki sam. A w apkach pistoletowych przepustnica jest pod drugim kanałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.