Skocz do zawartości

problem z naładowaniem baterii

kumza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec polatałem sobie rwd i nagle spadek mocy więc idę naładowac baterie gdy wyjmuje baterie to zauważyłem że jest ona spuchnieta i lekko ciepła troche odczekałem i podpiołem ja do ładowarki i wyskakuje mi takie coś

Bardzo prosze o pomoc niewiem co mam robić :(

Gość Anonymous
Opublikowano

Jaki pakiet, jaka ładowarka. Czy długo masz pakiet? Jaki jest zespół napędowy silnik/śmigło?

Gość Anonymous
Opublikowano

Takie ostrzeżenie pojawia się gdy napięcie na celach jest za niskie. Mierzyłeś miernikiem napięcia na poszczególnych celach?

Opublikowano

niestety ale nie mam miernika a czy przez ładowarke da sie to sparawdzic jak nie do pujde do kolegi i mi sprawdzi

:(

Gość Anonymous
Opublikowano

można sprawdzić ładowarką jednie podczas ładowania, gdy się ładuje to naciskasz status"+" no i Ci pokazuje napięcie na każdej celi. Lepiej skocz do kumpla i sprawdź. Możliwe że pakiet umarł lub któraś z cel.

Opublikowano

aha ale 2 dni temu zaliczyłem małego kreta smigło poszło i koszulka od bateri sie porwała i moze sie dziura zrobiła od wkrętów na które zamocowane jest podwozie i moze od tego ta bateria umarła :(

edit: A zerwac koszulke i skrawdzic czy nie ma dziur i czy cela sie nie uszkodziła ?

Gość Anonymous
Opublikowano

Niestety nie mogę Ci powiedzieć bo nie widzę. Najlepiej zmierz napięcie. Nie zauważasz lekkiej opuchlizny u którejś celi?

Gość Anonymous
Opublikowano

Wychodzi na to że masz to samo co ja w pakiecie Turnigy 3s 1300mah 20-30C. Jeżeli potwierdzi się że jedna cela jest słabsza to masz możliwość zrobienia z tego pakietu 2S.

Opublikowano

cela moze pasc bez opuchlizny , i jakichkolwiek innych uszkodzen fizycznych

lipole tak juz maja

systematycznie kupuje pakiety i systematycznie tez wyrzucam

wlasnie padniete bez powodu , rzadko rozladowuje ponizej 2,9V a jednak padaja pakiety :mrgreen:

Opublikowano

Przed chwilą rozebrałem baterie i ewidentnie widać że jedna cela jest padnieta jest bardzo miękka w dotyku i łatwo sie wgina i wydaje się jak by tam było powietrze.

ps.a czy trudno jest zrobić z bateri 3s na 2s proszę o odp bo jak bym był wstanie to zrobić to bym tą baterie jeszcze uratował fakt że napiecie 7,4 ale zawsze jest.

Opublikowano

czy trudno ?

nie jest trudno trzeba wywalic te zepsuta i polaczyc kable z balansera

ale nie wiadomo ktora cela walnieta , wiec juz sam reszte sobie dopowiesz , jak ida kable balansera juz wiesz wiec lutownica w dlon i powodzenia

Jan

Opublikowano

A więc przy pomocy kolegi zrobiliśmy pakiet 2s 7,4v i tu pytanie bo z balansera wychodzą 4 kable do 3s a do 2s ? tak samo ma byc ? narazie ładuje baterie bez balansera i ją kontroluje czy sie nie robi ciepła jest okej.

Do ilu ona będzie się ładowała ? bo mam narazie 7,62Vi czas ładowania 17 min

EDIT : bateria naładowała sie do 8,40 a czas ładowania to około 60 min.

Obroty śilnika są troche mniejsze ale bez problemu rwd sobie radzi :D

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam podobny problem tylko ze moja bateryjka w sumie nie byla jeszcze ladowana mam tez accuelle 6 i pokazuje mi low voltage. Gdy sprawdzam miernikem mam napiecie 6,92 Nie w siem w sumie co zrobic z tym fantem pakiet zostawilem podlaczony do modelu na noc i to chyba byl moj blad.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.