kumza Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 A wiec polatałem sobie rwd i nagle spadek mocy więc idę naładowac baterie gdy wyjmuje baterie to zauważyłem że jest ona spuchnieta i lekko ciepła troche odczekałem i podpiołem ja do ładowarki i wyskakuje mi takie coś Bardzo prosze o pomoc niewiem co mam robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Jaki pakiet, jaka ładowarka. Czy długo masz pakiet? Jaki jest zespół napędowy silnik/śmigło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumza Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 pakiet 2200 11,1v 3s1 pakiet mam tydzien ładowałem go 2 razy i za trzecim ten problem smigło to 8*6 gws a silnik mam taki http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5112 edit: co mam robić?? czy da się ją uratowac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Jaką masz ładowarkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumza Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 accuelle 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Takie ostrzeżenie pojawia się gdy napięcie na celach jest za niskie. Mierzyłeś miernikiem napięcia na poszczególnych celach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumza Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 niestety ale nie mam miernika a czy przez ładowarke da sie to sparawdzic jak nie do pujde do kolegi i mi sprawdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 można sprawdzić ładowarką jednie podczas ładowania, gdy się ładuje to naciskasz status"+" no i Ci pokazuje napięcie na każdej celi. Lepiej skocz do kumpla i sprawdź. Możliwe że pakiet umarł lub któraś z cel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumza Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 aha ale 2 dni temu zaliczyłem małego kreta smigło poszło i koszulka od bateri sie porwała i moze sie dziura zrobiła od wkrętów na które zamocowane jest podwozie i moze od tego ta bateria umarła edit: A zerwac koszulke i skrawdzic czy nie ma dziur i czy cela sie nie uszkodziła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Niestety nie mogę Ci powiedzieć bo nie widzę. Najlepiej zmierz napięcie. Nie zauważasz lekkiej opuchlizny u którejś celi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumza Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 no właśnie jest spuchnieta bateria po prawej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Wychodzi na to że masz to samo co ja w pakiecie Turnigy 3s 1300mah 20-30C. Jeżeli potwierdzi się że jedna cela jest słabsza to masz możliwość zrobienia z tego pakietu 2S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 cela moze pasc bez opuchlizny , i jakichkolwiek innych uszkodzen fizycznych lipole tak juz maja systematycznie kupuje pakiety i systematycznie tez wyrzucam wlasnie padniete bez powodu , rzadko rozladowuje ponizej 2,9V a jednak padaja pakiety :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumza Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Przed chwilą rozebrałem baterie i ewidentnie widać że jedna cela jest padnieta jest bardzo miękka w dotyku i łatwo sie wgina i wydaje się jak by tam było powietrze. ps.a czy trudno jest zrobić z bateri 3s na 2s proszę o odp bo jak bym był wstanie to zrobić to bym tą baterie jeszcze uratował fakt że napiecie 7,4 ale zawsze jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 czy trudno ? nie jest trudno trzeba wywalic te zepsuta i polaczyc kable z balansera ale nie wiadomo ktora cela walnieta , wiec juz sam reszte sobie dopowiesz , jak ida kable balansera juz wiesz wiec lutownica w dlon i powodzenia Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumza Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 A więc przy pomocy kolegi zrobiliśmy pakiet 2s 7,4v i tu pytanie bo z balansera wychodzą 4 kable do 3s a do 2s ? tak samo ma byc ? narazie ładuje baterie bez balansera i ją kontroluje czy sie nie robi ciepła jest okej. Do ilu ona będzie się ładowała ? bo mam narazie 7,62Vi czas ładowania 17 min EDIT : bateria naładowała sie do 8,40 a czas ładowania to około 60 min. Obroty śilnika są troche mniejsze ale bez problemu rwd sobie radzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull64 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 DO 2s są trzy kable :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernike Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam mam podobny problem tylko ze moja bateryjka w sumie nie byla jeszcze ladowana mam tez accuelle 6 i pokazuje mi low voltage. Gdy sprawdzam miernikem mam napiecie 6,92 Nie w siem w sumie co zrobic z tym fantem pakiet zostawilem podlaczony do modelu na noc i to chyba byl moj blad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 No nigdy się nie zostawia podłączonego lipola pod regulator. Nie wiemy panie dokładnie czy pakiet masz 3s czy 2s ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernike Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 pakiet 3s 1000mah teraz juz wiem ze sie nie zostawia w sumie myslalem ze go odlaczylem ale nie sprawdzilem... da sie uratowac to jakos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.