Jump to content

problem z naładowaniem baterii


kumza

Recommended Posts

A wiec polatałem sobie rwd i nagle spadek mocy więc idę naładowac baterie gdy wyjmuje baterie to zauważyłem że jest ona spuchnieta i lekko ciepła troche odczekałem i podpiołem ja do ładowarki i wyskakuje mi takie coś

Bardzo prosze o pomoc niewiem co mam robić :(

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Jaki pakiet, jaka ładowarka. Czy długo masz pakiet? Jaki jest zespół napędowy silnik/śmigło?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Takie ostrzeżenie pojawia się gdy napięcie na celach jest za niskie. Mierzyłeś miernikiem napięcia na poszczególnych celach?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

można sprawdzić ładowarką jednie podczas ładowania, gdy się ładuje to naciskasz status"+" no i Ci pokazuje napięcie na każdej celi. Lepiej skocz do kumpla i sprawdź. Możliwe że pakiet umarł lub któraś z cel.

Link to comment
Share on other sites

aha ale 2 dni temu zaliczyłem małego kreta smigło poszło i koszulka od bateri sie porwała i moze sie dziura zrobiła od wkrętów na które zamocowane jest podwozie i moze od tego ta bateria umarła :(

 

edit: A zerwac koszulke i skrawdzic czy nie ma dziur i czy cela sie nie uszkodziła ?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Niestety nie mogę Ci powiedzieć bo nie widzę. Najlepiej zmierz napięcie. Nie zauważasz lekkiej opuchlizny u którejś celi?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Wychodzi na to że masz to samo co ja w pakiecie Turnigy 3s 1300mah 20-30C. Jeżeli potwierdzi się że jedna cela jest słabsza to masz możliwość zrobienia z tego pakietu 2S.

Link to comment
Share on other sites

cela moze pasc bez opuchlizny , i jakichkolwiek innych uszkodzen fizycznych

lipole tak juz maja

systematycznie kupuje pakiety i systematycznie tez wyrzucam

wlasnie padniete bez powodu , rzadko rozladowuje ponizej 2,9V a jednak padaja pakiety :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Przed chwilą rozebrałem baterie i ewidentnie widać że jedna cela jest padnieta jest bardzo miękka w dotyku i łatwo sie wgina i wydaje się jak by tam było powietrze.

ps.a czy trudno jest zrobić z bateri 3s na 2s proszę o odp bo jak bym był wstanie to zrobić to bym tą baterie jeszcze uratował fakt że napiecie 7,4 ale zawsze jest.

Link to comment
Share on other sites

czy trudno ?

nie jest trudno trzeba wywalic te zepsuta i polaczyc kable z balansera

ale nie wiadomo ktora cela walnieta , wiec juz sam reszte sobie dopowiesz , jak ida kable balansera juz wiesz wiec lutownica w dlon i powodzenia

Jan

Link to comment
Share on other sites

A więc przy pomocy kolegi zrobiliśmy pakiet 2s 7,4v i tu pytanie bo z balansera wychodzą 4 kable do 3s a do 2s ? tak samo ma byc ? narazie ładuje baterie bez balansera i ją kontroluje czy sie nie robi ciepła jest okej.

Do ilu ona będzie się ładowała ? bo mam narazie 7,62Vi czas ładowania 17 min

 

EDIT : bateria naładowała sie do 8,40 a czas ładowania to około 60 min.

Obroty śilnika są troche mniejsze ale bez problemu rwd sobie radzi :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 4 weeks later...

Witam mam podobny problem tylko ze moja bateryjka w sumie nie byla jeszcze ladowana mam tez accuelle 6 i pokazuje mi low voltage. Gdy sprawdzam miernikem mam napiecie 6,92 Nie w siem w sumie co zrobic z tym fantem pakiet zostawilem podlaczony do modelu na noc i to chyba byl moj blad.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.