bandi Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam!!! chciałem pochwalić się moim pierwszym samolotem spalinowym, który sam zaprojektowałem... jest to model górnopłata o rozpiętości skrzydeł 175 cm długości 100cm silnik ASP (7,5cm3) konstrukcja skorupowa .Pierwszy oblot okazał się pozytywny... o to fotki poniżej Profile przykadłubowe szkic włazu dla spadochroniarza pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Bardzo sympatycznie wygląda , może plany opublikujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Pierwszy oblot okazał się pozytywny... A spadochroniarz przeżył? ;-) Sympatyczny modelik. Malowany lakierem? Przydałaby się jakaś owiewka, bo taki goły silnik, przytwierdzony do wręgi silnikowej wygląda na niedoróbkę - jakby konstruktorowi się nie chciało wykończyć modelu. Daj jeszcze zdjęcie całości (gotowego modelu), żeby było go widać w pełnej okazałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Pierwszy oblot okazał się pozytywny... A spadochroniarz przeżył? ;-) Sympatyczny modelik. Malowany lakierem? Przydałaby się jakaś owiewka, bo taki goły silnik, przytwierdzony do wręgi silnikowej wygląda na niedoróbkę - jakby konstruktorowi się nie chciało wykończyć modelu. Daj jeszcze zdjęcie całości (gotowego modelu), żeby było go widać w pełnej okazałości. Model pomalowany został w środku czyli kokpit profile przy kadłubowe i środek włazu na spadochroniarza i taśmę 15 metrową reszta kadłubu została oklejona folią oracover . Owiewka oczywiscie też będzie i zdjęcie całej okazałości ,jak tylko znajdzie się trochę wolnego czasu to zajmę się kosmetyką pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 model doczekał się owiewki silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 30 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 bardo sympatyczny samolocik czy jest jakaś szansa na plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Hmm no z planami będzie problem , ponieważ połowa tego samolotu to jest wzięta z głowy , obliczony został ŚC cięciwa odległości po między skrzydłem głównym a statecznikiem poziomym a reszta to moja fantazja:( i nie mam jako takich planów ... jedyne co to narysowałem sobie na bristolu ... jaki chce uzyskać kształt kadłuba i tyle ... tak że to co posiadam to parę kresek, które w niczym Ci nie pomogą; :ble: a szkoda bo chętnie bym się podzielił :> w dodatku zamontowałem sobie w samolocie otwierany właz i tu musiałem trochę pokombinować z wręgami , aby nie osłabić konstrukcji a właz żeby był wystarczająco szeroki;) następnym razem zbuduje coś z gotowych planów przymierzam się do CSS-13 ale nigdzie nie mogę planów zdobyć ;( i tym razem chce wypuszczać z samolotu zdalnie sterowaną paralotnie będzie dużo frajdy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 króciutki filmik ze startu mojego modelu http://www.youtube.com/watch?v=wN8B-4XqVGs pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byczek Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 króciutki filmik ze startu mojego modelu http://www.youtube.com/watch?v=wN8B-4XqVGs pozdrawiam Darek Fajny model, zdaje się że koło tamy latałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ładny start. A gdzie to na co wszyscy czekamy, czyli zrzut spadochroniarza? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 tak jest koło tamy;) no może kiedyś uda się w końcu uwiecznić na filmie zrzut spadochroniarza pozdrawiam i dziękuje tutaj początki mojego modelu jeszcze wyglądał trochę inaczej http://www.youtube.com/watch?v=phpfabkBIbM pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 czy mógłbyś pokazać na zdjęciu albo na rysunku jak rozwiązałeś zrzut spadochroniarza? Chodzi mi o mechanizm otwierający i zamykający właz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam już przesyłam filmik mechanizmu i zdjęcia jest to zrobione najprościej jak można było zrobić na serwie i długim ramieniu mechanizm otwiera się i zamyka perfekcyjnie ...na początku nie chciało to ładnie współpracować, bo miałem za krótkie ramie orczyka serwa , ale po założeniu długiego, pięknie chodzi szeroko się otwiera i ładnie domyka i mocno o to zdjęcia po niżej: tutaj zdjęcia kokpitu i zamocowanie serw serwo machanizmy steru wysokości kierunku i gazu w kokpicie http://www.youtube.com/watch?v=xtkhmtxT39w a tutaj krótki filmik jak działa mechanizm otwierania włazu http://www.youtube.com/watch?v=j99WZcVuXuY pozdrawiam Daruś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Po kliknięciu na podany przez Ciebie link, w oknie filmu pojawia się tylko komunikat: "Ten film wideo jest duplikatem przesłanego wcześniej filmu wideo." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 teraz działa ? proszę sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Po kliknięciu na podany przez Ciebie link, w oknie filmu pojawia się tylko komunikat: "Ten film wideo jest duplikatem przesłanego wcześniej filmu wideo." tak zgadza się bo coś się zawiesiło i wgrywałem jeszcze raz okazało się że filmik był juz wgrany i dlatego wyskakiwał duplikat teraz jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Działa. Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Witajcie Dawno mnie tutaj nie było:) kiedyś obiecałem nagrać zrzut spadochroniarza z mojego modelu ...filmik kiepskiej jakości , ponieważ nagrywany telefonem no ale doczekaliście się pozdrawiam i zachęcam do oglądnięcia https://www.youtube.com/watch?v=-bWScXghuUs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 W Sobote kolejne loty i może następne filmiki:D pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.