czhomik Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Witam mam pytanie w jaki sposób mogę przerobić plany z pdf na plany z rozszerzeniem Corela?? Potrzebuje to aby móc wycinać plany na maszynie CNC .. Chodzi dokładnie o te plany : http://www.10374.com/3dbatix/plans/extra330.pdf Zgóry dziękuje za pomoc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 No niewierze że nikt niewie jak to zrobić .. .Prosze o pomoc .... Może sprecyzuje swoje pytanie jak przerobić plany w PDF na plany do plotera?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Jest program "Raster to Vector Conversion Toolkit" ale on konwertuje bmp, jpg na dxf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojak Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 No niewierze że nikt niewie jak to zrobić .. .Prosze o pomoc .... Poszukaj w sieci programu "Aide PDF to DXF Converter". Corel czyta DXF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Witam mam pytanie w jaki sposób mogę przerobić plany z pdf na plany z rozszerzeniem Corela?? Mariusz od czterech dni wałkujesz temat, nim go założyłeś wystosowałeś to pytanie do mnie na PM, odpowiedziałem Ci że "nie da się", a swoją drogą plany te są proste jak "........................" - tu każdy może wpisać co chce. Znając podstawy corela plany takie można rozrysować w max dwie godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 no tak tylko jest taki problem że ja nie umiem przerobić tych planów .. a wiesz Motylasty dla ciebie to jest 2 godzinki a dla mnie nierealne bo nie mam pojęcia jak to zrobić ...Dlatego założyłem tego posta :roll: :roll: :roll: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukis Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Co się nie da jak się da , sam sie już bawiłem w temacie przerabiania pdf'a do dxf'a i po wielu poszukiwaniach znalazłem program "pdf2cad", który to przerabia pdf'a na format dxf, po przeróbce możemy z plikiem robić co chcemy tzn skalować itp Po przeróbce lany się nam trochę powiększają ale zmniejszenie skali to najmniejszy problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Ja mówiłem że się nie da tego skonwertować bezpośrednio do CDR-a, bo niestety Corel ( wresja 9 PL ) po przerobieniu ok 70 % generuję błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Czhomik, przerobiłem Ci te plany na dxf.Daj mi na PW swojego maila to Ci je wyślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Bardzo dziękuje za plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Bardzo dziękuje za plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Ja za to zapytam z innej beczki Po co u licha przy planach tak prostych jak budowa cepa kozystac z lasera? Zakladam ze nie stoi Ci w pokoju miedzy lozkiem a biurkiem ploter laserowy A skoro tak to czy nie lepiej i szybciej zamiast bawic sie i tracic czas po prostu wydrukowac plany i wyciac recznie? No chyba ze zakladasz masowa produkcje, ale to juz trzebaby podyskutowac o prawach autorskich itp, itd......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 nie no nie chodzi mi o masowa produkcje a mam dojście do maszyny bo u kuzyna w pracy kupili takie cudo i maszyna często stoi i nic nierobi wiec może mi bez problemu wyciąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.