Wojtass_nt Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Mam taki zestaw od półtora roku. Jednak dopiero od tygodnia zasilam jeden z odbiorników pakietem 4x nimh sanyo eneloop. Tak sobie latałem przekonany o niskim poborze prądu przez 4 małe serwa aż do dzisiaj kiedy to w locie na chwilę 2 razy model przestał reagować na moje sygnały. Po wylądowaniu sprawdziłem miernikiem hextronik wpiętym do nadajnika stan pakietu. Lampki wskazywały GOOD (najwięcej to PERFECT) a kiedy zaczynałem ruszać serwami to zapalały się również lampki LOW BATT. Wniosek taki, że przy obciążeniu i dalej od nadajnika odbiornik tracił moc i gubił zasięg. Pytanie czy wkładając ten pomarańczowy kondensatorek w wolne miejsce w odbiorniku mogę zapobiec podobnym sytuacjom aby odbiornik w razie spadków napięcia nie gubił sygnału?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Właśnie przed chwilą popełniłem tekst, gdzie o tym wspominam: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=28534 Jest dokładnie, jak piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 No proszę co za zbieg okoliczności :] Już go wsadzam do szybowca a drugi do holownika który też czasem miewa chwile grozy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.