Wojtass_nt Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Mam taki zestaw od półtora roku. Jednak dopiero od tygodnia zasilam jeden z odbiorników pakietem 4x nimh sanyo eneloop. Tak sobie latałem przekonany o niskim poborze prądu przez 4 małe serwa aż do dzisiaj kiedy to w locie na chwilę 2 razy model przestał reagować na moje sygnały. Po wylądowaniu sprawdziłem miernikiem hextronik wpiętym do nadajnika stan pakietu. Lampki wskazywały GOOD (najwięcej to PERFECT) a kiedy zaczynałem ruszać serwami to zapalały się również lampki LOW BATT. Wniosek taki, że przy obciążeniu i dalej od nadajnika odbiornik tracił moc i gubił zasięg. Pytanie czy wkładając ten pomarańczowy kondensatorek w wolne miejsce w odbiorniku mogę zapobiec podobnym sytuacjom aby odbiornik w razie spadków napięcia nie gubił sygnału??
Ładziak Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Właśnie przed chwilą popełniłem tekst, gdzie o tym wspominam: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=28534 Jest dokładnie, jak piszesz.
Wojtass_nt Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Opublikowano 30 Maja 2010 No proszę co za zbieg okoliczności :] Już go wsadzam do szybowca a drugi do holownika który też czasem miewa chwile grozy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.