kalorymetr Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Witam! Mam 2 proste pytania do bardziej doświadczonych kolegów. 1. Czym skleić pęknięte do połowy skrzydło ? Ca(mam CA joker z modelarnia.pl) czy klejem polimerowym ? 2. Czym skleić plastikowe łoże silnika ? Wiadomo duże obciążenia itd. Mam żywice epoksydową, nada się ? Może poxipol ? A może macie jakiś klej dedykowany do plastiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal567 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 to zalezy jakie skrzydło (z czego , w krotym miejscu itd.) a co do łoza lepiej wymienić na nowe nie dużo roboty ani pieniedzy a pewnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalorymetr Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Cześć, skrzydło to chyba styropian(cessna pelikana) i pękło kilka mm od miejsca z plastukiem który ochraniał skrzydło przed wżynaniem się gumek. Nie da rady dokupić samego łoża, trzeba cał kadłub a to 50 zł.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 łoże to najprawdopodobniej polipropylen i tego nie skleisz niczym a tak nawiasem mówiąc trochę niebezpiecznie nawet próbować kleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Styropian pewnie skleisz polimerowym dragonem. W tym samym miejscu nie pęknie na pewno a samo ani tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.