superkb Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 witam ostatnio zakupilem regulator tower pro mag8 25A wraz z silnikiem sonix 3500kv i zamontowałem to do mojej sky lady. Całość już wcześniej chodziła razem w heli i wszystko było ok. W sky lady zamontowałem standardowe śmigło składane 6x5.5 do tego silnika i to wszystko ruszyło na pakiecie winforce 2450 mah 30c. I wszystko wystartowało regulator się zalogowal i testuje silnik zwiększan powoli prędkość wszystko ladnie i przy około3/4 gazu silnik się wylaczą a regulator wydaje podwójny dźwięk i cisza. Potem jak się da drażek na minimum i znów gaz to wszystko znów ok. Aż do 3/4. Regulator się jakoś specjalnie nie grzeje wtedy . W czym może być problem? Może za małe śmigło? Ją tam mogę tak latać tylko czy to nie zaszkodzi mojemu sprzętowi? Pozdrawiam
bubu2 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Ten silnik do takiego śmigła się nie nadaje. Jest b. wysokoobrotowy. W śmigłowcu napędzał wirnik przez przekładnię. Tu napędzasz śmigło bezpośrednio i chociaż nie jest zbyt duże, to na dodatek przy tym skoku bardzo przeciążasz regulator i sam silnik. Załóż jakąś przekładnię i będzie OK. Lub śmigło o duzo mniejszym skoku. pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.