Radas Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Mam problem chce kupić wyposażenie 3f pakiet , silnik , regulator. ale jaki ???? mam na uwadze regulator http://www.allegro.pl/item133862717_regulator_do_silnikow_3f_45a.html i silnik http://www.allegro.pl/item135278876_silnik_3f_w2210_outrunner_800g_ciagu_nowy_bcm_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 A do czego to potrzebujesz bo kupic to mozesz wsystko i do czegos zawsze sie nada. Masz juz konkretny model do tego sprzetu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radas Opublikowano 21 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 tak fun-fly i szybowiec "universal" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Rower wodny i skuter do krosu po lasku w jednym :shock: Ocekujsz jasnowidzenia czy tylko tak bez sensu pytasz ??? Napisz cos o modelu jego wymiarach wadze i wtedy cos sie da wiecej powiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radas Opublikowano 21 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 mam szybowca 1,5m 750g a o fun-fly to niewiem sam coć balsowego i żeberkowanego i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radas Opublikowano 21 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 a przy szybowcu mam 400 i regulator 11 A i kiczowato idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Co do silnika to wydaje sie ze do szybowczyka bedzie dobry i pociagnie go ostro w gore. Regiel to chyba samorobka wiec trudno powiedziec. Jednak cena troche za duza . Tu masz podobny ale za pol ceny http://www.allegro.pl/item135259858_regulator_3f_30_a_dynam_nowy_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 A tu masz regler z silnikiem : http://nastik.pl/zestaw-silnik-bezszczotkowy-towerpro-bm240821-regulator-p-133.html Silnik trochę sie grzeje na łożysku i ma miękki wał, ale do przeróbek jest dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Jesli silnik z zestawu z reglem to koniecznie obetnij os do minimum bo taka dluga to nawet z tytanu sie przy kraksie pognie . U mnie jest obcieta do dlugosci przykrecenia smigla czyli ok 1,5 cm Ale zmiez ze swoim smigle zanim obetniesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radas Opublikowano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 wszystko mi się podoba ale. Ja chciał bym regulator jakiś programowany komputerowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Ja chciał bym regulator jakiś programowany komputerowo. A co chciałbyś sobie zaprogramować? Ponieważ masz taki pęd do programowania ... to może zamów sobie też data loger? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 wszystko mi się podoba ale. Ja chciał bym regulator jakiś programowany komputerowo. Są co najmniej dwie możliwości: 1. Wyeliminuj z zestawu silnik i pozostań przy lataniu na symulatorze (to propozycja złośliwa ) 2. Zastanów się po co Ci łączność komputer-regulator w praktyce? Jak to będziesz sobie wtykał, łączył i programował, gdy regulator jest zabudowany w modelu? Najczęściej plątanina kabli i ogólna ciasnota w modelu zniechęca do jakichkolwiek manipulacji przy sprzęcie. Ale jeżeli to dla Ciebie priorytet, to kupuj ten regulator. Piszę tak, bo mam dużo regulatorów i akurat najmniej kłopotów jest z tymi bez programowania, ewentualnie programowanymi za pomocą zworek lub kart. Wszystkie programowania z nadajnika są skomplikowane i nigdy do końca nie mam pewności co tam sobie zaprogramowałem. Ale też po prawdzie nie mam żadnego regulatora programowanego komputerowo. Napisz więc jak sobie radzisz z regulatorem w modelu i różnymi kabelkami do podłączenia do PC. Może to niewygodne, ale ma swoje zalety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radas Opublikowano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 może macie racje.Nie może ale na pewno dobra odpuszce sobie ten regulator i kupie iny. To co polecacie bo zdania są podzielone???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 do ilu amper ?? z tego co piszes zto 18 ci starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Piszę tak, bo mam dużo regulatorów i akurat najmniej kłopotów jest z tymi bez programowania, ewentualnie programowanymi za pomocą zworek lub kart. No chyba ze ja zawitam do Huberta i wtedy programowanie to juz wysza szkola jazdy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radas Opublikowano 23 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 a co powiecie na ten komplet http://www.wimarex.ichu.pl/product_info.php?cPath=25_54&products_id=308 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radas Opublikowano 23 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Wszystkie programowania z nadajnika są skomplikowane i nigdy do końca nie mam pewności co tam sobie zaprogramowałem. to znaczy że programowne z nadjnika to shit i nie kupować to jakie mam kupić????? teraz mam regulator nie programowny i co kilka sekun sie wyłącz i go musze włączać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 kup sobie z nastku i dokup karte JETI raz ustawasz i święty spokuj PS. co z tymi postami wyżej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 to znaczy że programowne z nadjnika to shit i nie kupować to jakie mam kupić????? teraz mam regulator nie programowny i co kilka sekun sie wyłącz i go musze włączać ... Dbajmy o jakość tego forum. Uściślij pytanie, to uzyskasz dokładniejszą odpowiedź. Na przykład drugiej części Twojej wypowiedzi wogóle nie rozumiem. Ale żeby nie ciągnąć tego niepotrzbnie. Moim zdaniem najlepiej, gdy wszystko działa na ustawieniach fabrycznych regulatora (nawet bardzo skomplikowane regulatory mają taką opcję) Gdy potrzeba coś przestawiać w ustawieniach regulatora wygodne są karty do programowania. Ustawianie z nadajnika (to mają wszystkie regulatory jakie spotkałem) może być dosyć trudne i łatwo o pomyłkę. Gdy silniczek jest mały to nie problem, gorzej gdy nagle ruszy silnik o mocy dużego spaliniaka (to pewnie miał Tomek na myśli - kiedyś podczas programowania silnik wessał i zmielił instrukcję leżącą dosyć daleko od modelu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radas Opublikowano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 dobra to, regulatory programowane z nadajnika i przez pc są złe. a dobre te programowane za pomocą zworek i kart. A właśnie ja jestm zielony i niewiwm jak wygłąda kata i coto takiegó ???? pozdrawiam i dzięki z góry a i przepraszam za tą pisownie 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.