Skocz do zawartości

Silnik do sky lady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Jestem tu nowy.Szukałem w tematach na forum o silniku do SK ale wiele nie znalzłem.Chciałbym wymienic silnik w moim SK.Ten sie poprostu nie nadaje.Obecny silnik jest typu 480 pakiety są nowe 900mAh 8.4V.Patrzyłem po internetowych sklepach modelarskich za silnikiem bezszczotkowym ale niebardzo wiem,który mozna zastosować w SK.

tu jeden z moich filmików i oczywiscie crash

Opublikowano

W ogóle zlinczować kogoś kto ci doradził skay lady - dla mnie to mega badziew.

Ja bym wten model nie inwestował ani złotówki , tylko kupił inny....

Jak już się uprzesz to kup:

Kup sobie e-max2228 czy podobny koło 1000obr./v

Do tego regulator bezszczotkowy 25a i pakiet lipola 11v,

Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcą całkowicie. Jednak w temacie pakietu radziłbym większy, nawet do 2200mAh, a to ze względu na wyważenie modelu. Miałem SkyLady i moja z silnikiem szczotkowym nosiła taki pakiet zamiast orginalnego. Maja bowiem tę sama wagę.

Opublikowano

A czy ktoś z was orientuje się ile obrotów na minute ma standardowy silnik klasy 480?Taki jaki jest w zestawie SK?Pytam bo spotkałem się z róznymi opiniami.

Opublikowano

jak dla mnie ten regulator do tego silnika masz na styku - bardziej pasowałby do 400 setki

• 3 lata później...
Opublikowano

Odświeżę temat, bo już linki nie działają.

Mój Skylady po wielu uderzeniach odmówił współpracy.

Dokładniej gry podaję gaz (baaaardzo powoli) silnik zaczyna piszczeć, potem nawet drgnie i przestaje reagować wogóle.

Myślałem, że silnik, ale podpięty na sztywno do baterii działa.

Pytania brzmią:

a) czy to raczej silnik czy regulator?

B) czy kupić oryginalne czy zmieniać na bezszczotki?

c) jakie części dobrać przy wymianie? Linki z tego wątku są już nieaktualne

Opublikowano

wina lezy po stronie regulatora nie łapie fazy, pytając czy bezszczotka czy tak jak w orginale napęd mosisz sam sobie odpowiedziec na to pytanie, czy chcesz zainwestować czy kupic regiel i dalej latać? ja mimo wszystko polecam abyś zmienił na zestaw bezszczotkowy . Jesli zamierzasz kupic sam regulator to poszukaj regla 20A do silników szczotkowych.

Opublikowano

Ok. A jaką bezszczotkę byś polecał do takiego maleństwa?

A co do opcji z samym reglem i w myśl zasady, że nie ma głupich pytań, tylko głupi pytający:

1. Regle do 20 A mają w danych technicznych, że są do silników klasy 400. W Skylady jest silnik klasy 480. Czy 20 A nie będzie za mało?

2. Jak porównać parametry bezszczotek ze szczotkami? Jedne mówią o klasie, drugie podają moc. Czuje się jakbym miał porównywać tabasco z herbatą.

Opublikowano

zawsze możesz kupić większy regulator dla pewności 30A choć przy wadze 650g silnik 480? no to już producent wymysla. Jak porównać szczotke z bezszczotką pytasz hmm.. najlepiej chyba z danych technicznych , jeśli nie masz a masz model to patrzac na wage bierzesz bezszczote. Do masy 650g wystarczy ci silnik 160-200W który tam sie zmieści .To jest model rekreacyjny więc starczy ci dolna granica mocy wskazanej przeze mnie ,choc zawsze możesz chciec wznosić sie pod katem >70* to możesz i więcej niż 200W :P

Opublikowano

Osobiście mam wrażenie, że ten silnik 480 to tylko zmyłka ;) Ale danych technicznych oryginalnego silnika znaleźć nie mogę, tylko narzekania, że jest słaby ;)

Dzięki za pomoc. Bo choć temat był wałkowany milion razy, to linki do części które ktoś poleca po prostu już nie działają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.