skymen13 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witam mam problem z regulatorem Tower Pro nie umiem go dobrze zaprogramować kiedy włączam silnik wszystko ok daje gaz prawie na maksa i nagle wyłancza się daje manetke na dół i znowu powoli rozpędzam prawie na maksa i wyłancza się. Drugi problem nie wiem jak wyłaczyć hamulec.Jeśli ktoś ma podobny i wie jak to naprawić to bardzo proszę o odpowiedz PS zapomniałem nie wiem jeszcze czy mam dobrze ustawiony na baterie li-po dołanczam jeszcze zdjecie instrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witaj podaj maila wyślę ci po polsku.Jaka seria regla W czy H? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Niektóre regulatory TP współpracowały z kartą programującą Jeti. Czy twój do nich należy, nie wiem. Popularne, choć niezbyt udane Mag-8, w większości modeli współpracowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skymen13 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Dzięki za instrukcje merlin pomogleś :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyw Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Bardzo proszę o przesłanie tej polskiej instrukcji także dla mnie: piotrp-17@o2.pl Będę bardzo wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Poszło na maila.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyw Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Bardzo dziękuję. Zaraz zabiorę się za programowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyw Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Podpinam się z moim problemem tutaj, bo też mam problem z zaprogramowaniem regulatora TP Mag 8 - 18A. Wersja regulatora - H. Robię wszystko według instrukcji (już po polsku, bo myślałem, że coś źle przetłumaczyłem i nie wychodzi), ale nie mogę wejść nawet w tryb programowania. Akumulator jest naładowany maksymalnie, włączam nadajnik, ustawiam gaz na max ( nadajnik E-sky 4 ch), podłączam napięcie do regulatora, słychać dzwonek i później tylko beep-beep-beep-beep-beep-beep - szybkie bibczenie. Po wyłączeniu nadajnika bibczeć przestaje i zaraz zaczyna, tylko wolniej. Serwa działają. Co robię nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Za pierwszym podejściem do tego regulatora też tak miałem.Za nic nie dało sie wejść w programowanie.Ustawiłem rewers na gazie aparatury i pomogło.Co dziwne teraz mogę programować bez rewesu.Przeanalizuj jeszcze raz dokładnie instrukcję-czy zachowujesz kolejność działania-chodzi tu o kolejność włączania aparatury i załączania zasilania, silnik masz podłączony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyw Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Tak - silnik jest podłączony, próbowałem już przestawiać rewers w aparaturze i póki co nic to nie daje. Kolejność też zachowuję prawidłową. EDIT: Pobawiłem się jeszcze rewersem, i udało mi się zaprogramować w końcu silnik. Teraz jednak kolejny problem - silnik kręci się nie w tą stronę co trzeba. Dodaję gazu a aparaturze i silnik pcha zamiast ciągnąć. Patrząc od przodu, kręci się zgodnie ze wskazówkami zegara. Wszystko jest podłączone raczej jak należy, kolory wszystkich przewodów się zgadzają, rewers jest ustawiony - na lewym drążku mam na dole min gaz, a na górze max. W czym znowu problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 kolory wszystkich przewodów się zgadzająKolory przewodów do silnika nie mają znaczenia. Zamień dwa dowolne z nich i będzie się kręcił w przeciwną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyw Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Tak też zrobiłem - zamieniłem przewody przy silniku, i już wszystko gra. Bardzo dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 merlin1212 czy możesz mi również podesłać instrukcję tego regla? Wersja "H". daro.gda@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Wysłane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JP Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Jestem początkującym modelarzem , przez nieuwagę spaliłem regulator do cesny 182 art-tech 4 kanałowej z silnikiem bezszczotkowym ( silnik 2408 - 1400 KV , bateria LiPol ). Zamówiłem 2 regulatory - 25A i 30A z ABC-RC. Czy one są zaprogramowane fabrycznie , czy trzeba je programować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Nie musisz ich programować. W wypadku prostego modelu gdzie nie używa się np. hamulca, wystarczy regulator podłączyć i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JP Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.