Ładziak Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Oj, wcale tak źle nie było, ale musiałem coś chwytliwego napisać, żebyście tu zerknęli A było tak... Wybraliśmy się z Boogiem na latanie w Aeroklubie. Dałem Boogiemu polatać Kabriolinem, żeby sprawdził, czy wszystko jest prawidłowo wyregulowane, a przy okazji pokazał, co potrafi model. Model potrafi duuużo Wśród wielu figur były zawisy: http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4916 Kabrio pięknie się prezentował w całej okazałości: http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4917 ...aż zainteresował się nim łoś. Łoś, jak to łoś - przyszedł, zapytał ile to kosztuje, gdzie kupić, jaki zasięg ma aparatura i czy długo da się latać - po czym poszedł w las i tyle go widzieli http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4918 Bardziej na serio, to na naszym lotnisku co raz takie zoologiczne atrakcje się zdarzają. A lotnisko prawie w centrum miasta! Oczywiście łoś poruszał się w eskorcie ochrony lotniska i został wyproszony "za płot". Gdy już się nafotografowałem, postanowiłem nagrać filmik. Boogie zrobił najbrzydszy zawis z całego latania - wysoko rozpoczęty, rozhuśtany... Już miałem przerwać nagrywanie, gdy model nagle stracił moc i spadł na ogon :shock: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=1B1KlHHztgw Na szczęście po upadku wyłamała się jedynie dźwignia steru kierunku - odrobina żywicy załatwiła sprawę. Aż trudno nam było uwierzyć, że tylko tyle! Wymacaliśmy model z każdej strony - i nic. Cały! Boogie pilotował, a wina... moja :oops: . Jakiś czas temu bawiłem się programowaniem regulatora (Jeti Spin), przestawiłem zabezpieczenie termiczne na stosunkowo niską temperaturę i zapomniałem przestawić na właściwą. W czasie zawisu regulator trochę się nagrzał i odciął zasilanie silnika. Tak czy inaczej Boogie ma pecha do zawisów w tym miejscu. Tydzień później wisiał Extrą 1,2m z EF i też regulator odciął mu silnik, z tą różnicą, że uszkodzenia modelu były większe (wyłamany i pęknięty kierunek) i nie znaleźliśmy przyczyny (pakiet naładowany, cały napęd zimny, zero zakłóceń). Musi klątwa! :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Hahahaha Jak szybko się odwrócił, żeby zobaczyć czy już na niego nacierasz Grunt że straty małe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Ladny ladne, dobrze ze nic powaznego sie nie stalo! Tak to jest jak chlopcy zaczynaja majstrowac w swoich regulatorkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 To kto mi da swoj model, abym sobie troche powisial?? Po trzech razach klatwa chyba mi przejdzie A Extra tez juz naprawiona- wymagala interwencji chirurga, ale lata dalej. Najgorsze, ze mialem tylko okazje nia latac przy silniejszym wietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Na pewno minie klątwa, ale zapewne ciekawą miałeś minę jak model przyziemił, jak mój syn po małej kraksie... Pozdrawiam serdecznie, następnym razem będzie lepiej. Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Tak to jest jak chlopcy zaczynaja majstrowac w swoich regulatorkach Myślisz ??? , no nie wiem 0.13 sekunda filmu wyraźnie widać że drążek gazu został przesunięty na dół , tak sie wykańcza konkurencje :rotfl: :rotfl: :rotfl: no co teraz w modzie są teorie spiskowe :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 no nie wiem 0.13 sekunda filmu wyraźnie widać że drążek gazu został przesunięty na dół , tak sie wykańcza konkurencjeNiech ja go dorwę w swoje łapska, już ja mu dam cofanie gazu...! :twisted: ;-) :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.