Pablo621 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Witam. Wczoraj skończyłem budowę trenerka Toto 0, i teraz zamawiam wyposażenie. Czy wystarczy mi nadajnik i odbiornik (http://riku.pl/#product_cat:510|4728) E-sky z Big Lamy? Jeśli nie, to czy opłaca się wymieniać odbiornik na jakiś z podwójną przemianą (jeżeli w ogóle da się dobrać jakiś współpracujący), czy trzeba wymienić/dokupić cały komplet? Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Big Lama ma osobny nadajnik. Jest to normalny odbiornik modelarski. Powinien się nadać. Jeżeli masz 2,4GHz, to Odbiornik z podwójną przemianą jest potrzebny równie pilnie, co dysza gaźnika do Diesla... :wink: Nie ten typ. :twisted: Inna sprawa, że E-sky nie grzeszy ani jakością, ani zasięgiem, a jego śmigłowce mają czesto ograniczony zasięg, na zasadzie "bo po co im większy". Możesz mieć kłopot z barierą 200-300m. Na początek może ci wystarczy, ale trzepoczące serwa, kłopoty z zasięgiem i rozbindowywaniem się odbiornika, będą codziennością. E-sky to po prostu chłam. Tyle, że tani i dostępny. W niezbyt długiej przyszłości apragniesz kupić porządna aparaturę, z wbudowanym komputerem. Lepiej już zacznij zbierac kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo621 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Obecnie mam tak jak napisałem ten odbiornik: http://riku.pl/#product_cat:510|4728 bezpośrednio wyjęty z big lamy. Znalazłem jednocześnie coś takiego: http://riku.pl/#product_cat:510|4205 kosztuje 90zł a można znaleźć nawet za 70. Znalazłem tylko informacje że różnią się długością anteny. Duży zasięg mi nie potrzebny, zwłaszcza że z 200m toto wygląda jak kropka, ale z drugiej strony nie chce go rozbić tylko przez brak zasięgu. Ma sens wydać te 90zł, (tak żeby 200-250m było bez "trzepotania serw") jednocześnie odkładając ten co mam "na miejsce" do helika, czy lepiej zbierać kase na coś lepszego? I czy w ogóle to coś da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Pablo621, sam jestem w niemal identycznej wytuacji jak ty, ale zastanowiłem się głębiej i wybieram opcję nowego nadajnika + odbiornik. Nie ma co ryzykować na apce E-sky, tym bardziej, że potrafi ona płatać figle już przy 50 m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo621 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 koszkin, a jaką zamierzasz kupić? Rozglądałeś się już? Bo na razie nie jest potrzebna mi jakaś nie wiadomo jaka. Z drugiej strony szkoda teraz zapłacić 5 czy 6 stów, a potem za pół roku jeszcze więcej. W ogóle co powinna mieć taka aparatura, jeżeli już nową warto kupić? W poprzednich wątkach była mowa o zmianie krzywych wychyleń drążków, ale to chyba na razie nie potrzebne. Pamięć do np.6 modeli, przydaje się? i na co warto zwrócić uwagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.