FERFI Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam Problem dotyczy pakietu 3s 11.1v 1500mah z zestawu Cessna 480 pelikan. Otóż, pakiet cały czas działał aż do dnia wczorajszego. Po próbie naładowania go, okazało się, że ładowarka (oryginalna z zestawu) nie chce go ładować. Po zmierzeniu każdej celi miernikiem okazało się, że napięcie wygląda tak: 0, 3.49, 6.1~... Jak to możliwe, że pakiet padł sam z siebie? Czy da się go jakoś odratować nie przerabiając go na 2s? Dodam tylko, że mam jedynie ładowarkę oryginalną z zestawu, która nie ma możliwości innych jak podłączenie pakietu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 napięcie wygląda tak: 0, 3.49, 6.1~...Cela miała 6,1V? Moja ładowarka ładuje max do 4,2/cele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 napięcie wygląda tak: 0, 3.49, 6.1~...Cela miała 6,1V? Moja ładowarka ładuje max do 4,2/cele tak się dzieje, gdy nie ma balansera. Pakiet już do utylizacji, jedna cela padła, druga padnie lada moment, nie wiem jakim cudem udało Ci sie wbić tam 6,1V, ale nie wróży to nic dobrego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.